Recept na nepečený koláč se smetanovou náplní pro zaneprázdněné hospodyňky


Upéct křehký a šťavnatý koláč není jen tak. Někdy se může těsto srazit a konzistence náplně není podle představ. S tímto receptem ale chybu neuděláte, péct totiž nic nebudete. Připravte si ten nejdokonalejší nepečený zákusek, který jste kdy jedli. Udělá radost nejen vám, ale i případným hostům, kteří k vám zavítají na návštěvu.

Potřebné suroviny na přípravu koláče se smetanovou náplní

Připravte si následující ingredience:

  • 300 gramů čokoládových nebo máslových sušenek
  • 450 gramů tučné zakysané smetany
  • 300 gramů kondenzovaného mléka
  • 100 gramů másla
  • 10 gramů želatiny
  • ¾ šálku převařené a vychlazené vody

Jak postupovat při přípravě zákusku?

Nejprve si rozpusťte máslo a nechte jej vychladnout. Pak si také převařte tři čtvrtě šálku vody a dejte stranou. V další fázi si k ruce vezměte formu na koláč a vystelte její dno pečícím papírem.

Do nádoby vyskládejte preferované sušenky a poté je přelijte rozpuštěným máslem po celé ploše. Nakonec dejte základní korpus do lednice zatuhnout. Mezitím se pusťte do krému.

Příprava krémové náplně a kompletace nepečeného koláče

Do misky si vysypte želatinu a přelijte ji převařenou a vychlazenou vodou. Nechte nabobtnat několik minut. Následně si ve středně velké míse promíchejte plnotučnou zakysanou smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a také přidejte nabobtnalou želatinu.

Vše dobře metličkou propojte. Nyní si vyndejte z lednice sušenkový korpus ve formě na koláč a na něj navrstvěte krémovou náplň. Koláč dejte tuhnout zpět do chladničky na několik hodin, ideálně tedy před noc.

Servírování nepečeného koláče se smetanovou náplní

Po několika hodinách koláč vyjměte z lednice a podávejte pokrájený na přiměřeně velké dílky. Dozdobit ho můžete i čerstvým ovocem dle obliby. Hodit se budou třeba borůvky, maliny, meruňky, banány, nebo jahody. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire