Lahodná domácí pizza. Vytvořte si ji doma podle svých oblíbených ingrediencí


Pizza je sice trochu náročnější na přípravu, ale na večer u filmu je ideální. Stačí vám k tomu jen vaše oblíbené ingredience, trocha chuti do pečení a můžete se do toho pustit. Možná se budete divit, že je váš výtvor mnohem lepší, než pizza z restaurace.

Ingredience, které budete potřebovat

Těsto:

  • Mouka – 5 lžic
  • Majonéza – 3 lžíce
  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl

Sugo na pizzu:

  • Rajče – 1 kus
  • Klobása a šunka – 100 g
  • Tvrdý sýr nastrouhaný – 150 g

Příprava těsta

Nejprve rozbijte vejce a dejte jej do hluboké misky. Přidejte špetku soli a zamíchejte. Poté do směsi vložte majonézu a promíchejte metličkou. Nasypte ke směsi mouku a pomocí metličky vytvořte těsto. Vezměte formu, natřete ji slunečnicovým olejem a vlijte do ní těsto. Rozlijte jej rovnoměrně po pekáči.

Příprava dalších surovin

Šunku a klobásu nakrájejte na drobné kostičky, aby se dobře propekly. Nakrájejte rajčata, buď na kolečka, nebo opět kostičky.  Sýr strouhejte na hrubo, a poté vše rozložte na těsto.

Nejprve klobásu, potom rajčata a zasypte sýrem. Předehřejte troubu na 200 ° a vložte do ní pizzu asi na půl hodiny.

Nechte pizzu mírně vychladnout, poté ji vyjměte z formy. Nakrájejte na kousky a podávejte. Výsledný pokrm si ještě můžete vylepšit kečupem nebo vaší oblíbenou přílohovou omáčkou.

Výběr pizzy

Zmíněné ingredience jsou pro tvorbu běžné pizzy se šunkou. Pokud máte rádi exotické chutě, můžete k šunce přidat ananas. Naopak pro milovníky pálivého jídla je vhodné přidat papričky a feferonky.

Kromě toho můžete experimentovat s vyklepnutým vajíčkem do středu těsta, špenátem, kukuřicí a dalšími oblíbenými surovinami. Nezapomeňte také na různé druhy sýrů, které vám pokaždé pomohou vykouzlit originální chuť.

Laisser un commentaire