Připravte si jemná, šťavnatá a zajímavá kuřecí prsa


Kuřecí prsa jsou v Čechách extrémně oblíbená a můžete je připravit na milion způsobů. Navíc jde o sázku na jistotu, když připravujete jídlo pro rodinu, ale také své hosty. Problém bývá, že je lidé neumí správně připravit a nakonec jsou velice suchá a těžko stravitelná. To ale rozhodně není případ tohoto receptu. Užijte si jedinečná kuřecí prsa, na kterých si pochutná kdokoli, komu je naservírujete!

Potřebné suroviny

Příprava tohoto chutného receptu na jemná kuřecí prsa je velice jednoduchý. A díky tomu na něj nebudete potřebovat nic zvláštního. Kuřecí maso by mělo být na konci velice křehké, příjemně sladké a přitom hezky kořeněné. Nebojte, recept je vhodný i pro děti, protože se v něm nenachází nic pálivého. Dejme se do toho. Potřebovat budete:

  • 3-4 kuřecí prsa,
  • 4 lžíce sójové omáčky,
  • 1 lžíce tekutého medu,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu,
  • slunečnicový olej na smažení.

Příprava je úžasně snadná a výsledek úžasně chutný

V první řadě nakrájejte kuřecí prsa na 2-3 podélné plátky v závislosti na jejich tloušťce. Potom nakrájejte plátky na příčné poloviny.

Vložte připravené kousky masa do misky. Přidejte sójovou omáčku, tekutý med a prolisovaný česnek. Pokud je med krystalizovaný, trochu ho rozehřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě. Poté vše velmi dobře promíchejte.

Maso nechte marinovat alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Pokud ho chcete nechat marinovat dlouho, dejte ho do lednice.

Vejce a kukuřičný škrob smíchejte pomocí metly do hladka. Výslednou směs přidejte do mísy, ve které je maso. Dobře promíchejte.

Kousky marinovaného masa smažte na malém množství rozpáleného oleje na středním ohni z obou stran, dokud pěkně nezhnědnou.

Dávejte pozor, abyste je nenechali na ohni příliš dlouho, aby se maso nevysušilo. Podávejte s vhodnou omáčkou a lehkou oblohou. Přejeme příjemné vaření a dobrou chuť!

Laisser un commentaire