Rychlé muffiny z 5 ingrediencí


Každá správná kuchařka má svůj oblíbený recept na muffiny, které ráda připravuje své rodině a přátelům. Vše, co potřebujete k tomuto receptu, je sklenice krupice, kefíru a jedno vejce. Samozřejmostí jsou další ingredience, košíčky jsou nadýchané, vzdušené a chutné. Už nebudete chtít dělat muffiny z jiného těsta.

Překvapte svou rodinu novým receptem

Na tento recept budete potřebovat:

  • Lžíci krupice
  • Lžíci kefíru
  • 0,5 lžičky sody
  • 1 vejce
  • 200 g mouky
  • Ocet

Ve vhodné nádobě si smíchejte krupici s kefírem, nechte působit asi 40 minut, aby se krupice nafoukla.

Vejce rozšleháme v krupici, přidáme cukr, sodu hašenou octem a také prosátou mouku. Vše dobře promícháme. Nejdříve dejte do směsi sodu a až poté přidejte mouku.

Formu na muffiny vymažte máslem a nalijte 2/3 těsta do forem.

Nikdy je nenaplňujte až po okraj, protože muffiny během pečení nabydou.

Pečte je v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 40-45 minut.

Na muffiny si udělejte různé polevy a ozdoby

Muffiny zvládne každý, i když předtím nikdy nepekl. Můžete vyzkoušet několik variant těst, a také si je poté můžete ozdobit různými polevami a ozdobami. Připravit si je můžete se zakysanou smetanou, zpestřit si je sušeným ovocem, jakou jsou rozinky, meruňky nebo švestky.

Výborné jsou také ořechové muffiny nebo zkuste i obyčejné těsto na bábovku. Muffiny ale stačí jen posypat moučkovým cukrem. Skvěle se hodí k odpolednímu čaji nebo kávě, rodina bude potěšena touto chutnou svačinkou a budete rozdávat recept na všechny strany.

Můžete si připravit i zdravější varianty košíčků bez použití cukru nebo mouky. Velmi oblíbené jsou banánové muffiny, ze zeleniny se nejvíce používá mrkev nebo dýně. Přidejte do košíčků také pomerančovou nebo citronovou kůru pro zvýraznění chuti. Použít můžete i jiné druhy mouk, než je klasická pšeničná.

Laisser un commentaire