Domácí klobásky podle receptu poctivého řezníka. Nepotřebujete nic jiného než maso, sůl a trochu česneku


Domácí klobásky nejsou žádnou vědou a zvládne je připravit i kuchař začátečník. V této verzi žádná skopová střívka nepotřebujete. Vše je velice jednoduché a rychlé. Za několik minut tak vykouzlíte chutný pokrm, který zasytí i toho největšího jedlíka.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu domácích klobásek?

Než se pustíte do práce, připravte si:

  • 1 kilogram vepřové krkovice vcelku
  • 20 gramů jemné soli
  • černý pepř dle chuti
  • česnekové stroužky dle chuti

Jak postupovat při přípravě domácích klobásek?

Nejprve si pomelte mlýnkem maso do velké mísy. Pak jej ochuťte solí, černým mletým pepřem, lisovaným česnekem a dobře rukama promíchejte.

K ruce si následně vezměte fólii vhodnou k vaření, nebo varný sáček a do něj navrstvěte masovou směs. Tvořte klobásky cca o délce 20 až 30 centimetrů nebo i menší. Záleží jen na vás. Obal pečlivě zatočte na obou koncích, aby maso bylo těsně upěchované.

Vaření domácích klobásek a jejich servírování

Až budete mít klobásky hotové, vložte je do studené vody v hrnci a vařte při teplotě 80 °C po dobu tří hodin. Voda nesmí vřít. Ke kontrole teploty tekutiny můžete použít kuchařský teploměr. Až se klobásky uvaří, vyjměte je z hrnce, nechte zchladnout a rozbalte ze sáčku.

Podávejte pokrájené na kolečka s oblíbeným pečivem, strouhaným křenem, plnotučnou hořčicí, kečupem, nebo nakládanou zeleninkou. Kromě krkovice lze použít i jakékoliv jiné maso, které máte rádi. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud se rozhodnete vyrobit klobásky z drůbežího masa, bude se do nich hodit určitě mnoho aromatických bylinek. Použít můžete třeba pažitku, petrželku, nebo bazalku a tymián. Skvělé bude třeba i chilli, které udělá radost milovníkům pálivého. Do vepřového masa se pak hodí i majoránka, rozmarýn či mletá paprika. Zvěřinové klobásky pak budou dokonalé s voňavým jalovcem.

Laisser un commentaire