Vepřové závitky s kyselými okurkami a sýrem


Máte doma velké mlsouny, kteří nesnědí jen tak něco? Až jim připravíte k obědu tyto šťavnaté vepřové závitky s kyselými okurkami, budou nadšení. Hodit se k pokrmu bude třeba vařený brambor, nebo i čerstvé pečivo. Podávat tuto dobrotu můžete klidně i hostům, kteří zavítají na návštěvu.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu vepřových závitků?

Před zahájením vaření si obstarejte:

  • 800 gramů vepřové krkovice (libovější)
  • 2 až 3 kusy kyselých okurek
  • 100 gramů strouhaného eidamu nebo čedaru
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky dle preferencí
  • sladkou papriku dle preferencí

Jak postupovat při přípravě vepřových závitků s okurkami?

Vepřovou krkovici nakrájejte na stejně široké plátky a ty okořeňte dle svých chutí. Použít můžete čerstvé jemně nasekané bylinky či jiné koření. Ideální bude, když vytvoříte z koření, bylinek a trochy oleje marinádu, v které bude maso „odpočívat“ alespoň hodinu v chladničce. V další fázi si nechte okapat kyselé nakládané okurky a pak je nakrájejte na plátky.

Tvoření vepřových závitků a jejich zapékání

Marinované maso nyní vyjměte z lednice a jednotlivé plátky plňte okurkami. Poté je zarolujte do závitků. Vepřové maso vyskládejte do zapékací misky vymazané olejem a také trochu tuku naneste na povrch závitků. Pokrm nakonec posypte strouhaným tvrdým sýrem a zapékejte v troubě po dobu 45 minut při teplotě 180 °C.

Servírování vepřových závitků

Zapečené vepřové závitky vyjměte z trouby a podávejte teplé spolu s vařeným bramborem. Hodit se bude i bramborová kaše, či hranolky. Dochutit lze pokrm i studenými omáčkami, jako je kečup, majonéza, nebo tatarka. Přejeme vám dobrou chuť.

Tip na závěr

Závitky je možné připravit z jakéhokoliv masa a plnit je můžete rovněž dle libosti. Skvělé budou například ty kuřecí s nivou či jiným modrým sýrem.

Laisser un commentaire