Do masa udělal několik řezů a vložil do nich brambory, za pár minut připravil luxusní večeři


Přemýšlíte, co uděláte z brambor, které vám zbyly? Můžete vyzkoušet následující recept. Maso s bramborami většinou děláme samostatně, ale můžete zkusit udělat je najednou. Stačí jen maso nakrájet na úhledné kousky a naplnit je bramborami a upéct na cibulovém polštáři s pikantní omáčkou.

K vaření budete potřebovat velký kus masa

V řeznictví si vyberte velký kus vepřového masa – nejlépe 1,5 kilogramu. V tomto receptu použijeme vepřové, ale můžete zkusit i jiné maso, podle vašich preferencí. Proveďte řezy po celé délce dílu, ať jsou široké asi na dva prsty, ale ne silnější.

Brambory nakrájejte na ploché plátky, cibuli nakrájejte na střední velikost, aby se vešla do řezů. Neřezejte je příliš malé. Nyní je čas na rychlou omáčku. Jednoduše smíchejte ve vhodné míse 50 ml olivového oleje, sůl, pepř, koření na maso, podle chuti můžete přidat také feferonky nebo papriku – s touto omáčkou můžete experimentovat, jak budete chtít.

Použijte vždy olivový olej, který zajistí, že se koření bude lépe vstřebávat do masa. Cibuli dejte do pekáče, nahoru položte maso, do řezů, které jste udělali do masa, vložte nakrájené brambory. Vše zalijte velkým množstvím omáčky a vložte do trouby, kterou jste si předem nahřáli na 180 stupňů. Pečte 40 minut zakryté alobalem. Poté ji odstraňte a nechte v troubě dalších 20 minut, aby se vytvořila kůrka.

Přidat můžete i jiné maso nebo smetanu

V tomto receptu si můžete pohrát se surovinami, bylinkami i kořením. Můžete toto jídlo uvařit pokaždé jinak jen tím, že změníte koření. Pochutnat si tak mohou děti i ti, kteří mají rádi peprnější jídla.

Pro zjemnění můžete přidat smetanu nebo šlehačku. Jednotlivá sousta si můžete namáčet do majonézy nebo jiného dipu. Cibuli nemusíte dávat na dno pekáčku, ale můžete ji také vložit do řezů v mase. Kromě cibule můžete vyzkoušet také česnek nebo si bokem podusit jinou zeleninu jako „přílohu“.

Laisser un commentaire