Vepřové maso v kouzelném kabátku z rajčat, česneku, majonézy a brambor


Chcete potěšit svoje blízké a nevíte, jaký recept bude tím nejlepším? Vepřové maso s bramborami a zeleninou potěší opravdu každého. Stačí přidat pár druhů dipů a výborný oběd je na světě.

Budete potřebovat minimum nádobí

K vytvoření tohoto chutného pokrmu budete potřebovat:

  • 1 kg vepřového masa
  • 4 kousky brambor
  • 3 rajčata
  • Cibuli podle chuti (1-3 ks)
  • 2 lžíce majonézy
  • 5 stroužků česneku

K tomu všemu si připravte také 250 gramů sýru, zelené bylinky podle chuti a stejně tak sůl a pepř. Nejdříve umyjte maso, osušte a nakrájejte na požadované kousky. Maso dochuťte solí a pepřem. Uvařené brambory nastrouhejte najemno.

Cibuli nakrájejte na kroužky, rajčata na půlkruhy a zalijte majonézou. Sýr nastrouhejte na struhadle. Nakrájejte najemno také bylinky a česnek. Připravte si plech, který potřete máslem, dejte maso, cibuli. Pokryjte obojí nastrouhanými bramborami a rajčaty.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů a poté pečte asi 40 minut. 5 minut před koncem vaření plech vyndejte, posypte maso a brambory česnekem, strouhaným sýrem a nasekanými bylinkami. Znovu vložte na pár minut do trouby a poté podávejte.

Vepřové maso si můžete připravit také s houbami

Jednoduchým receptem je také vepřové maso s bramborami, smetanou a houbami. Vepřového masa je spousta druhů, nejlepším masem pro tento recept bude vepřová plec. Připravte si pekáček, do něj vložte na plátky nakrájené brambory, stejně nakrájenou cibuli, plátky masa. Houby si předem namočte, jestli máte pouze sušené.

Houby poté spojte se smetanou a obojí nalijte na brambory a maso. Nechte zapéct v troubě na 200 stupňů. Nejdříve pečte s pokličkou, deset minut před koncem pečení pokličku sundejte. Spousta receptů na zapečené obsahuje maso, brambory nebo cibuli. Přidat si ale můžete také lososa nebo jinou rybu. Zapečené brambory můžete podávat samotné nebo si k nim připravit dip.

Laisser un commentaire