Francouzský šéfkuchař prozradil recept na nejlepší toast


Šéfkuchař ve Francii Alaind Ducasse nabídl svou podpisovou verzi rychlé snídaně. Jedná se o klasický horký francouzský sendvič, který se jmenuje Croque Monsieur. Toto jídlo se objevilo již na začátku minulého století v nabídce malých kaváren v Paříži a rychle si získalo popularitu mezi místními lidmi, kteří ocenili hlavně jeho chuť a jednoduchost přípravy.

Ideální snídaně nejen pro vyvolené

Marcel Proust – slavný romanopisec, popsat tento pokrm jako ideální volbu na snídaní. V klasické verzi se Croque Monsieur objevuje bílý chléb, šunka a sýr, který je opečený do křupava. Alain Ducasse ale provedl menší, ale zato důležité změny v receptu. V jeho verzi dostal tento sendvič také omáčku z vaječných žloutků a másla.

Jako první si připravte veškeré ingredienci pro práci. Chléb si nakrájejte na centimetr silné plátky. Nakrájejte sýr i šunku přesně na velikost chleba. Omáčku si připravíte ihned. V misce smíchejte smetanu, strouhaný ementál a parmazán. Přidejte k sýrům vaječné žloutky a dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.

V této fázi můžete připravit základ horkého sendviče. Jeden plátek chleba namažte omáčkou, přidejte plátek šunky, sýra, další šunkou a sýrem. Druhý plátek chleba také potřete omáčkou a dejte navrch sendviče. A máte hotovo! Tento sendvič se vám bude hodit také jako chutná svačina nebo menší večeře, když nebudete mít uvařeno.

Francouzi mají ke snídani rádi sladké

Francouzi jsou velcí gurmáni a je to vidět hlavně na čase. Jsou schopni snídat celou hodinu, aby si jídlo opravdu vychutnali. Jejich snídaně jsou tak velkým zážitkem. Stejně jsou na tom ale i další jídla, která si během dne dopřávají.

Během snídaně si rodiny povídají, smějí se a užívají si jeden druhého. Když se podíváte k nám, ráno u nás probíhá hlavně ve stresu, protože nestíháme vypravit děti, udělat snídani, dojet včas do práce. Neumíme se zastavit a vychutnat si jídlo v klidu.

Laisser un commentaire