Rychlý a lahodný zmrzlinový dort se sušenkami ocení především ti nejmenší


Tento recept nadchne zejména ty ženy, které nerady tráví u plotny celé hodiny. Zmrzlinový dort se sušenkami budete mít připravený během chviličky. Hodit se bude třeba na dětskou narozeninovou oslavu, nebo jako letní osvěžení po náročném pracovním dni.

Jaké ingredience budete potřebovat na nepečený zmrzlinový dort?

Připravte si tyto suroviny:

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání (spíš tučnější)
  • 370 gramů kondenzovaného mléka
  • 1 větší balení kakaových sušenek dle výběru (ideální budou třeba BeBe)

Jak postupovat při přípravě zmrzlinového dortu?

Nejprve si připravte plech nebo zapékací misku o rozměrech cca 23 x 25 centimetrů. Poté si dobře vychlazenou smetanu vyšlehejte do pěny. Také do ní zakomponujte kondenzované mléko. Hotovou směs dejte na dvě hodiny do mrazáku a následně znovu rozmixujte.

Nyní si k ruce vezměte onu misku a vyskládejte na její dno kakaové sušenky.

Na ně navrstvěte smetanový krém.

Zbylé sušenky pokládejte na vrch a dort dejte tuhnout před noc do mrazáku.

Servírování zmrzlinového dortu

Až dort dobře ztuhne, naporcujte ho nožem na menší kousky a podávejte třeba s čerstvým ovocem. Hodit se budou třeba banány, jahody nebo borůvky. Možné je porci polít i karamelovou či čokoládovou polevou. Přejeme vám dobrou chuť.

Tip na závěr: Jak si připravit domácí kondenzované mléko

Pokud se vám nechce utrácet za kupované kondenzované mléko, máme pro vás na závěr recept na to domácí. Potřebovat budete:

  • 200 gramů krupicového cukru
  • 40 gramů másla
  • 600 mililitrů tučnějšího mléka

K ruce si vezměte menší rendlík a v něm prudce zahřejte mléko spolu s máslem a cukrem. Až bude směs homogenní, ztlumte plotnu a vařte mírně po dobu asi 20 až 30 minut. Vše dokonale zhoustne. Z výše uvedených ingrediencí získáte zhruba 300 gramů domácího kondenzovaného mléka. V případě, že zatoužíte po kakaové příchuti, stačí jen do hmoty přisypat kakaový prášek. Mléčný sirup je výborný nejen k výrobě zmrzliny, ale také k zhotovení krémových náplní do piškotových zákusků.

Laisser un commentaire