Zapečená vepřová panenka se sýrovou krustou: Dokonalá večeře pro celou rodinu


Vepřová panenka patří mezi masa velmi luxusní. Dokonalé jsou z ní například medailonky na minutku. Avšak z panenky lze připravit i roládu se špenátem, sýrem, šunkou, nebo slaninou. Nyní pro vás máme recept mimořádně jednoduchý, díky němuž připravíte skvostné jídlo pro celou rodinu. V zapečené podobě bude tohle maso bezkonkurenční. A bonusem se stane křupavá sýrová krusta na povrchu.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pokrmu?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si pro cca 4 osoby:

  • 1 až 2 kusy vepřové panenky (záleží na velikosti masa)
  • sůl dle chuti
  • grilovací koření dle chuti
  • 1 kus žluté cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra na strouhání
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 vejce uvařená natvrdo

Jak postupovat při přípravě zapečené vepřové panenky?

Nejprve si odblaňte vepřovou panenku a rozdělte ji na čtyři stejně velké kusy. Pak na jejím povrchu udělejte jemné zářezy ve tvaru mřížky. Maso následně osolte a okořeňte případně jiným oblíbeným kořením. Nyní si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. K ruce si vezměte zapékací misku nebo pekáček a poklaďte do něj kousky vepřové panenky a na ní nasypte onu cibuli.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání

Dále bude potřeba zhotovit si směs, z které se vytvoří dokonalá krusta po upečení. V míse si smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr dle výběru (např. goudu nebo čedar) spolu s trochou soli a majonézou.

Dip následně rozetřete rovnoměrně na maso a dejte do trouby zapékat na 30 minut při 180 °C. Možné je maso mírně podlít vodou nebo vývarem, aby se nepřipalovalo.

Servírování zapečené vepřové panenky se sýrovou krustou

Po půl hodině se na povrchu pokrmu vytvoří zlatavá sýrový krusta. Panenku tedy vyjměte z trouby a ihned podávejte například s vařenými bramborami. Hodit se však budou i smažené hranolky, krokety, nebo bramborová kaše. Výborná bude obloha z čerstvé zeleniny nebo nakládané okurky a cibulky. Pokud máte v oblibě dochucovací omáčky tipu tatarka a kečup, také můžete použít. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire