Originální recept PRINCEZNY DIANY na královské palačinky


Určitě si čas od času dopřáváte klasické české palačinky, které mají tenké těsto a plní se marmeládou, nebo třeba tvarohem. Co se ale inspirovat doslova královským receptem.

Jaké suroviny potřebujete na „královské“ palačinky?

Obstarejte si tyto ingredience:

  • 4 šálky hladké mouky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 šálky mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky krupicového cukru

Jak postupovat při přípravě „královských“ palačinek?

Nejprve si vyšlehejte v míse vejce spolu s moučkovým cukrem a polovinou mléka. Poté vsypte prosátou hladkou mouku, zbytek mléka a ostatní přísady kromě másla. Připravené těsto by mělo být hladké a polotekuté.

Smažení palačinek a jejich servírování

„Královské“ palačinky připravuje dvorní kuchař údajně o něco silnější, než jsou ty klasické. Vypadají tak trochu jako lívance. Až tedy budete mít hotové těsto, rozpalte si máslo na pánvi a na něm smažte dostatečně množství těsta z obou stran dozlatova. Tak získáte několik placek.

Královna si je údajně dopřává s čerstvým bobulovitým ovocem a ovocným sirupem. Ovšem vy si je můžete ochutit dle svého uvážení, samozřejmě. Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud vy či vaše děti zatoužíte po kakaové chuti palačinek, stačí do těsta přidat kakaový prášek. Avšak velmi zajímavé budou palačinky i s mletým mákem. Ty vyšperkujete například povidlovou náplní. Možné je připravit pokrm i na slaný způsob. Palačinkové těsto naplňte třeba kozím sýrem, špenátem, nebo jinými dobrotami. Z těsta lze v podstatě tvořit ve vaflovači i chutné vafle. Ty lze dochutit čerstvou šlehačkou, zakysanou smetanou, čokoládovou polevou, jahodami, banány, borůvkami, malinami, broskvemi, nebo lískooříškovou pomazánkou Nutellou. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou.

Laisser un commentaire