Celý život jste obalovali řízky špatně: Jeden velmi snadný fígl zajistí, aby strouhanka z řízků už nikdy nespadla!


Šikovný trik je v kuchyni vždy vítaný. Může vám pomoci vaření urychlit, anebo zlepšit. Dnes se podíváme na jeden, díky kterému budete mít vždy dokonalé řízky, tak na nic nečekejte a jdeme na to.

Vepřové kotlety jsou absolutní klasikou. Mnoho z nás je servíruje alespoň jednou týdně k večeři. Co dělat, když strouhanka na mase správně nedrží? Nepropadejte panice, existuje šikovný trik, který váš problém vyřeší během chvilky. Díky němu si budete moci vždy užít dokonalých řízků a již nikdy se nebudete potýkat se zlobivou strouhankou. Podívejme se, v čem tento trik spočívá.

Vepřové kotlety jsou jednoduché jídlo, které se často podává na našich stolech. Téměř každá žena v domácnosti má způsob, díky kterému jídlo zůstane dlouho v paměti jejích hostů nebo členů rodiny. Bohužel každý z nás občas dělá malé kulinářské chyby. Co dělat, když strouhanka na vepřových kotletách odpadne? Nejprve stojí za to použít velmi jednoduchý trik. Díky němu vás tento problém již nikdy nebude trápit.

První záchrana

Mnozí z nás si plně neuvědomují, za jakým účelem potíráme vepřové kotlety. Tato metoda byla vynalezena, aby udržovala vepřové kotlety vlhké. Díky tomu maso během smažení nevyschne a uvnitř bude nádherně šťavnaté. Samozřejmě dosáhneme svého cíle, když připravíme těsto správně a neděláte žádné hrubé chyby.

Začněme od základů. Jak udělat těsto pro vepřové kotlety? Většina kuchařů zná odpověď na tuto otázku velmi dobře, ale pro mnoho lidí to bude velmi užitečná informace. Základem je vejce, strouhanka a mouka. Nejprve dochuťte vepřové kotlety solí a pepřem a poté je obalte v mouce. Dalším krokem je ponoření do rozšlehaného vejce a nakonec maso hoďte na talíř se strouhankou. Poté je můžete usmažit na pánvi.

Strouhanka stejně odpadla?

Udělali jste vše správně a strouhanka stejně z masa odpadla? Bylo to pravděpodobně proto, že jste masu před smažením dovolili krátce si odpočinout. Těsto z vepřových kotlet spadne jednoduše proto, že absorbovalo vlhkost masa. Taková situace nastane vždy, když dříve připravené vepřové kotlety čekají na řadu se smažením od několika minut do několika hodin. Abyste se této situaci vyhnuli, dejte maso do pánve, jakmile ho obalíte ve strouhance!

Laisser un commentaire