Čokoládový dort bez mouky, másla a cukru, který můžete jíst kdykoli


Možná tomu nevěříte, ale i čokoládový dort může být zdravý. Díky tomuto jedinečnému a jednoduchému receptu si můžete užít úžasný dort, aniž byste se museli obávat, že přiberete svá těžce shozená kila. Nebudete si moci vyčítat, že si jednou za čas dáte vynikající čokoládový dort s horkou kávou a dobrou knihou. Každý si zaslouží trochu hýčkání a tato dobrota nikomu neuškodí. Nepřidává se do ní totiž mouka, cukr ani máslo.

Složení

Jak je možné, že je tento recept tak zdravý? Jednoduše do něj nepatří nic, po čem se obvykle přibírá, jako je mouka, máslo nebo přidaný cukr. Ve skutečnosti se tento dezert skládá z pouhých čtyř surovin a žádná z nich není úplně nezdravá. Navíc všechny potřebné složky zaručeně máte neustále doma, takže jeho výroba nebude žádný problém.

Fotografie: Freepik

Stačí, když si připravíte:

  • zralý banán – 1 ks,
  • vejce – 1 ks,
  • kakao – 1-2 lžíce,
  • prášek do pečiva – ½ čajové lžičky.

Příprava jednoduchého receptu

Výroba je extrémně snadná a tento dezert můžete vytvořit prakticky jen ve třech krocích. Všechny ingredience vyšlehejte elektrickým mixérem do hladka. Připravené těsto nalijte do misky a zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 2-3 minut. Nakonec na vršek nalijte rozpuštěnou čokoládu a ozdobte jahodami. To je všechno! Ano, je to velice jednoduché a přitom naprosto vynikající. Výroba vám zabere jen několik chvilek a budete si moci užít vynikajícího čokoládového dezertu, který se nepeče.

Dezert je ideální nejen při dietě, ale také ve chvíli, kdy máte jednoduše chuť na něco sladkého a nemáte doma příliš surovin na něco složitějšího. Pokud se snažíte zhubnout, dodržujete přísně dietu a nechcete ji porušit, nemusíte se ničeho obávat. S tímto receptem nic na své postavě nezkazíte, je úžasně rychlý, snadný a zároveň je velmi dobrý. Máte-li chuť na sladké, neváhejte a okamžitě ho vyzkoušejte!

Laisser un commentaire