Jak udělat skvělou marinádu nejen na kuřecí prsa?


Kuřecí maso bude mít s touto marinádou skvělou chuť. Použít ji ale můžete na jakýkoliv druh masa, který se chystáte usmažit, upéct nebo ogrilovat. Navíc si ji můžete udělat podle svých chutí a preferencí.

Recept na kuřecí prsa v marinádě

Pokud nevíte, čím pohostit svou rodinu a docházejí vám nápady, vyzkoušejte tento recept, na který budete potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 lžíce hořčice
  • Půl čajové lžičky kurkumy a koření na kuře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Feferonkové koření, černý pepř, sůl, sezamová semínka – vše podle chuti

Nejdříve si vyklepněte vejce do misky a přidejte kurkumu, bylinky a další koření, a spojte vše v hladkou hmotu. Poté přidejte ještě hořčici a škrob, a znovu vše zamíchejte. Nakonec nalijte olej a přisypte sůl a zamíchejte.

Kuřecí prsa vložte do marinády, nejlépe přes noc

Kuřecí řízky si nakrájejte na jednotlivé kousky a posypte je z obou stran solí. Všechny kousky pak ponořte do marinády a nechte v ní alespoň dvě hodiny. Pokud ale chcete, aby bylo maso opravdu měkké a šťavnaté, nechce kuřecí kousky marinovat nejlépe celou noc nebo klidně 24 hodin.

Na pánvi zahřejte olej, vložte maso a smažte ho, dokud nebude dozlatova. Nakonec usmažené kousky posypte sezamovými semínky a nasekanými bylinkami. Podávat můžete s bramborami, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem, pokud se chystáte někam na výlet.

Marinádu si navíc můžete udělat podle svojí chuti. Přidat kromě feferonky můžete sladkou papriku nebo i pálivou, pro zjemnění můžete zkusit med a některé marinády obsahují i pomerančový džus. Fantazii se meze nekladnou.

Důležité je také mít kvalitní maso, které do marinády budete dávat. V obchodech můžete zakoupit již naložené maso, ale mnoho kuchařů to nedoporučuje, protože nevíte, co všechno marináda obsahuje a domácí výroba vyjde mnohem levněji. Maso si raději kupte čerstvé u řezníka, kde víte, odkud pochází.

Laisser un commentaire