Recept na koláč, který je lehký jako sněhové vločky


Dnes vám představíme recept na dort bez pečení, který se v originálu nazývá „Snow Fluff“, tedy sněhová vločka. Jedná se o velmi snadný a rychlý tvarohový dort, jehož konzistence připomíná pěnu. Největším pozitivem je, že je nádherně nadýchaný, jemný a nebudete mít pocit, že je až příliš sladký nebo příliš těžký. Některé dezerty takové mohou snadno skončit, ale s tímto receptem se toho obávat nemusíte.

Složení neuvěřitelně lehkého dezertu

Jak byste asi mohli očekávat, na přípravu nebudete potřebovat nic zvláštního. Dezert se skládá jen ze základních surovin, ale přitom je naprosto jedinečný. Uvidíte, že si ho užijí děti stejně, jako dospělí. Chutnat bude jednoduše všem. Není na co čekat. Podívejme se, co všechno budete potřebovat na přípravu tohoto úžasného receptu a dokonalého dezertu. Připravte si:

  • tvaroh – 1 kg,
  • citronové želé – 2 ks,
  • práškový cukr – 1 šálek,
  • horká voda – 500 ml,
  • smetana (30%) – 300 g,
  • sušenky Petit Beurre nebo podobné,
  • kokosové hobliny – 100 g.

Příprava je úžasně jednoduchá

Dvě želé rozpusťte v 500 ml horké vody a nechte postupně vychladnout. Želé by mělo být zcela chladné, ale stále tekuté. Opečte kokosové hobliny do zlatova na suché pánvi. Poté je nechte také vychladnout. Šlehačku vyšlehejte do tuha. Ve vysoké míse smíchejte tvaroh s práškovým cukrem. Po chvíli nalijte chladné želé a chvíli míchejte, dokud nebude homogenní.

Přidejte tuhou vyšlehanou, tuhou šlehačku a míchejte špachtlí, dokud se vše nespojí dohromady. Plech o velikosti 28 x 23 cm vyložte papírem na pečení. Na dno dejte vrstvu sušenek, přelijeme hmotou a dáme do chladničky. Když hmota v chladničce mírně ztuhne, posypte ji nahoře praženými hoblinami kokosu a dejte ji zpět do ledničky, dokud těsto nebude úplně tuhé, ideálně přes noc. Tímto máte hotovo a následujícího dne si můžete užít jedinečné chuti tohoto tvarového dortu.

Laisser un commentaire