Tajný rodinný recept na domácí vařené sádlo předčí všechna očekávání. Zásoby na celý rok sníme během prvního měsíce


Sádlo je skvělou potravinou, která se dá přidat do dalších receptů a zároveň poslouží jako svačina například pro namazání na chleba. Jenže aby to bylo chutné, musíte mít dobře připravené sádlo s výtečnou chutí. A to většinou ty obyčejné prodávané varianty v obchodě nejsou. A přesně z toho důvodu se vám bude hodit následující recept, kdy si do sklenic jednoduše uvaříte vynikající vepřové sádlo pro další použití.

Co budete potřebovat pro přípravu vařeného vepřového sádla ve sklenici

  • vepřové sádlo
  • sůl 130 g na 1 litr vody
  • pepřové kuličky 10 kusů
  • nové koření 6 kusů
  • bobkový list 1 kus ve sklenici
  • česnek 2 stroužky ve sklenici
  • sklenice o objemu 500 ml

Návod na přípravu vařeného sádla ve sklenici

Celý postup pro vytvoření vařeného sádla ve sklenicích není nic složitého. Nejdříve si vepřové sádlu umyjte a nakrájejte na jednotlivé porce. Důkladně osušte papírovými utěrkami přebytečnou vodu. Následně si připravte čisté a suché sklenice. Do každé z nich umístěte bobkový list a porci česneku.

Postupně vložte kousky sádla tak, aby sklenice byla co možná nejvíce plná. Teď si také vytvořte marinádu, která je tvořená hodně slanou vodou s trochou pepře. Tuto směs povařte asi 4 minuty. Takto připravený a provařený záliv dejte do sklenic. Dovnitř vložte také jednotlivé kuličky pepře pro dochucení každé sklenice zvlášť. Jakmile do sklenic nalijete zálivku, důkladně zadělejte víčko a odložte na ručník.

Sklenice dejte do vody zhruba po úroveň hrdla a nechte sterilizovat zhruba 2 hodiny ve vařící vodě. Voda by měla vřít jen lehce. Na závěr zašroubujte jednotlivá víčka a sterilizované sklenice nechte vychladnout. Zbývá už jenom uložit do spíže nebo rovnou ochutnat, jak se vám celá várka povedla. Velkou výhodou je to, že díky sterilizaci vydrží sádlo ve sklenicích dlouho a může se hodit například i na cestování.

Laisser un commentaire