Lahodná pomazánka na chleba nebo housku hotová za 3 minuty


Jaké suroviny budete potřebovat na rybí pomazánku?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 2 konzervy sardinek v oleji (či vlastní šťávě)
  • 1 ks menší cibule
  • 3 vařená vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • mletý pepř dle chuti

Jak připravit domácí rybí pomazánku?

Začněte tím, že si otevřete rybí konzervy a sardinky slijete. Pak je umístěte do mísy a rozšťouchejte vidličkou. Nyní si oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Vhoďte jí k rybám a dobře promíchejte. Nakonec přidejte i pokrájená vařená vejce, zakápněte majonézou, plnotučnou hořčicí, dochuťte pepřem a pomazánka ze sardinek je na světě. Možné je místo majonézy přidat změklé máslo.

Servírování rybí pomazánky

Rybí pomazánku je dobré před upotřebením vychladit v lednici. Poté ji můžete namazat například na domácí chléb, nebo třeba i rohlík a housku. Výborně se bude k porci hodit i zralé sladké rajče a salátová okurka. Díky rybí pomazánce vytvoříte dokonce i skvostné chlebíčky pro hosty. Přejeme dobré chutnání.

Tipy na závěr

Kromě majonézy či klasického másla lze použít do pomazánky i pomazánkové máslo a tvaroh. Správnou kyselost pak dodá i trocha šťávy z citronu. Možné je nahradit cibuli jemnější šalotkou. Skvěle se hodí k vytvoření rybí pomazánky nejen konzervované sardinky, ale třeba i šproty, makrela a tuňák.

Proč je rybí pomazánka zdravá?

Pokud si chcete zachovat dobré mentální funkce, zdravé oči a silný imunitní systém rozhodně konzumujte čas od času rybí pomazánku. Obsahuje totiž vysoké množství blahodárných omega-3-mastných kyselin a celou řadu vitamínů (A, D, B6 a B12) a minerálních látek (draslík, jód, hořčík apod).

Laisser un commentaire