Luxusní mandarinková zmrzlina hotová do dvaceti minut


Jaké potraviny na výrobu zmrzliny budete potřebovat?

Na domácí zmrzlinu si připravte:

  • 200-300 g mandarinek
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka
  • 400 g 20 % smetany na šlehání

Pouze ze třech surovin vykouzlíte sladkost, kterou vaše děti ocení. Mandarinky oloupejte, nastrouhejte a vymačkejte z nich šťávu. Poté ještě vymačkejte přes síto, abyste se zbavili opravdu malých kousků, které by mohly ve zmrzlině vadit.

Do mixéru nalijte zakysanou smetanu a nalijte sklenici kondenzovaného mléka a promíchejte do hladka. Přidejte dužinu z mandarinky a promíchejte, dokud nebude směs hladká. Můžete to udělat pomocí mixéru, ale využijte jen nízkou nebo střední rychlost.

Použít můžete sezónní ovoce

Zmrzlinu již máte téměř hotovou. Přesuňte směs do pohodlných misek a je lepší použít nádobu s víkem, kterou vložte do mrazničky. Je nutné ji tam hodinu nechat a poté vyndat a zmrzlinu promíchat lžící, poté ještě jednou nebo dvakrát opakujte v intervalech 40-45 minut.

Tím zachováte vzdušnou, jemnou strukturu zmrzliny a nebude se vytvářet led. Za pár hodin bude zmrzlina hotová a připravená ke konzumaci. Můžete si ji připravit večer, dvakrát promíchat a poté nechat tuhnout přes noc. Druhý den si můžete pochutnat na skvělém dezertu.

Kromě mandarinek můžete použít i jiné ovoce, které si posbíráte doma na zahradě nebo zakoupíte v obchodě. Postup při výrobě je stejný jako u mandarinek. Můžete zkusit také čokoládové zmrzliny. Kromě nádoby můžete použít také formičky na nanuky, díky kterým budete mít jednotlivé porce stejně rozdělené.

Laisser un commentaire