Perfektní babiččina bábovka podle jednoduchého receptu


Většina receptů od babiček znamená ta nejlepší možná jídla. Platí to i pro bábovky, které jsou zkrátka naprosto jedinečné a upéct dokonalou bábovku rozhodně není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát.

Proto jistě velmi oceníte následující vyladěný recept, který je přesně takový, jako poctivá bábovka od babičky. Stačí, když dodržíte všechny ingredience a jednotlivé kroky postupu a úspěch na sebe nenechá čekat. Tak se pusťte do pečení ještě teď!

Co budete potřebovat pro přípravu dokonalé babiččiny bábovky

  • zakysaná smetana – 250 mililitrů
  • soda – 1/4 lžíce
  • vejce – 3 kusy
  • cukr – 1 hrnek
  • krupice – 1 hrnek

Postup přípravy bábovky

V první řadě si v míse smíchejte zakysanou smetanu nebo kefír s jedlou sodou, vejcem, sklenicí cukru a připravenou krupicí. Velikost hrnku přizpůsobte tomu, jak velká je vaše forma na pečení bábovky. Těsto se dá využít i jako základ pro koláč nebo jednoduchá forma dortu.

Jakmile budete mít všechny ingredience pořádně promíchané a vznikne tekuté těsto, připravte si formu. Tu můžete klasicky vymazat a vysypat, nebo jednoduše zakrýt pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu na bábovku, není co řešit, protože má nepřilnavý povrch. Těsto rovnoměrně nalijte do formy. Pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů po dobu 35 minut.

Jakmile bude těsto upečené, což poznáte po zapíchnutí špejle, na které nebude přilepené žádné těsto, bábovku vyjměte z trouby. Pár minut nechte vychladnout a až poté se pokoušejte o vyklepnutí z formy.

Teď už zbývá vychutnat si výtečnou bábovku, která bude nadýchaná, jemná, dostatečně sladká a potěší návštěvy i celou rodinu. Pro ozvláštnění můžete přidat čokoládovou polevou nebo jemně posypat cukrem. Uvidíte, že právě tento recept sklidí obrovský úspěch a všichni se budou ptát na tajemství vaší dokonale jemné, křehké a perfektně nadýchané bábovky.

Laisser un commentaire