Domácí zmrzlina s kondenzovaným mlékem


Zmrzlina je chladivý dezert, který si oblíbily nejen děti, ale i dospělí. Pochutnat si na mražené dobrotě můžete v jakékoliv roční období. Načerpejte inspiraci díky tomuto jednoduchému receptu. Zmrzlina z kondenzovaného mléka a mučenky je famózní!

Potřebné ingredience na přípravu zmrzliny z kondenzovaného mléka a mučenky

Než se pustíte do tvoření, obstarejte si tyto suroviny:

  • 2 šálky sušeného mléka
  • 2 menší balení smetanové zmrzliny (nebo 1 větší)
  • 1 konzervu kondenzovaného mléka
  • 1 šálek čerstvě vylisované šťávy z mučenky

Jak postupovat při přípravě zmrzliny s kondenzovaným mlékem a mučenkou?

Do kuchyňského robotu nebo velké mísy vsypte nejprve sušené mléko, pak vložte i smetanovou zmrzlinu, kondenzované mléko a šťávu z mučenky. Vše promixujte do hladké a homogenní hmoty. Nakonec směs navrstvěte do plastové misky, uzavřete a dejte tuhnout do mrazáku alespoň na 4 hodiny.

Servírování zmrzliny s kondenzovaným mlékem a mučenkou

Ztuhlou smetanovou zmrzlinu s mučenkou si můžete dopřát buď samotnou, nebo pak ve zmrzlinovém poháru. Hodit se k ní bude čerstvé ovoce typu banány, jahody, borůvky, maliny, meruňky, nebo broskve. Doplnit porci lze i o křupavou sladkou trubičku nebo sušenku. Na vrchu dezertu jistě potěší i kopec čerstvé šlehačky. Přejeme vám dobré chutnání.

Tipy na závěr

Zmrzlinu si můžete samozřejmě dochutit dle vlastního uvážení. Výtečné v ní budou například nadrcené vlašské nebo lískové oříšky či strouhaný kokos. Možné je vytvořit i variantu jako je stracciatella. Do mraženého krému jen vmísíte jemně nasekanou čokoládu. Kakaovou zmrzlinu pak jednoduše zhotovíte přidáním kakaového prášku do směsi ještě před tuhnutím. Ze smetanové zmrzliny s mučenkou lze vytvořit i skvělý dortík či si můžete připravit smažené zmrzlinové koule. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou.

Laisser un commentaire