Nejlepší kuřecí křídla, pivo nalijte přímo do pánve a všichni se budou oblizovat až za ušima


Kuřecí křidýlka se dají připravovat na mnoho různých způsobů. Jeden je raději peče v troubě a ten druhý dává přednost přípravě na pánvi. A právě druhou možnost můžete vyzkoušet nyní v praxi. Marináda s pivem dodá masu výjimečnou chuť.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pokrmu?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 500 gramů kuřecích křidýlek
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 1 lžičku sladké papriky
  • trochu feferonkové pasty (nemusí být)
  • ½ lžičky soli
  • 150 mililitrů světlého piva (lepší bude to tmavé)

Jak postupovat při přípravě kuřecích křidýlek v pivě?

Nejprve si očistěte kuřecí křídla a rozdělte je na poloviny. Poté je vložte do mísy a posypte jedlou sodou. Dobře promněte rukama, nechte chvíli působit a maso důkladně opláchněte studenou vodou. Nakonec křidýlka osušte papírovými utěrkami.

Nyní si rozehřejte v pánvi slunečnicový olej a na něm dozlatova smažte kuřecí křídla ze všech stran.

V další fázi přisypte sladkou mletou papriku, sůl a vlijte i pivo.

Dokončování kuřecích křídel a jejich servírování

Kuřecí křídla v marinádě pečte, dokud se pivo zcela neodpaří a na povrchu nevnikne krusta. To bude trvat zhruba patnáct až dvacet minut.

Po upečení křidýlka odstavte, vyjměte na talíř a ihned konzumujte například s čerstvým chlebem, bagetkou, nebo houskou. Hodit se bude k pokrmu i kysané zelí, nakládaná zelenina, strouhaný křen nebo třeba hořčice. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Kromě piva se hodí na kuřecí křídla například i proslulý nápoj Coca cola. Díky němu také vytvoříte na povrchu masa lahodnou sladkou krustu. Skvělá pak bude i marináda ze sladkého kečupu, lisovaného česneku a sójové omáčky. Avšak pokud budete péct křídla v troubě, lze je ochutit i klasickým grilovacím kořením. Je jen na vás, jaké variace zvolíte.

Laisser un commentaire