Domácí kuřecí párečky uhranou i největší gurmány, navíc jsou tak snadné na výrobu!


Nemáte někdy chuť na párky? Jistě, každý by si dal k snídani nebo večeři kvalitní páreček, ale ty z obchodu nejsou ani kvalitní, ani dobře nechutnají, jsou plné soli, přidaných látek, škrobu, stabilizátorů a dalších náhražek. Často obsahují velmi málo masa. Vy si ale snadno můžete doma vyrobit vlastní párečky s minimálním úsilím, ale maximální chutí, obsahují totiž jen maso, sůl a koření.

Ingredience

Co budete na přípravu jemných domácích kuřecích párků potřebovat? Připravte si:

  • kuřecí prsa – 500 g
  • kuřecí maso bez kostí – 500 g
  • sůl – 16 g
  • kuřecí vývar – 300 ml
  • vejce – 1 ks
  • granulovaný česnek – 1 lžička
  • mletý černý pepř – ¼ lžičky
  • muškátový oříšek – ¼ lžičky

Příprava

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmělněte. Samozřejmě můžete použít také mleté kuřecí maso, ale při rozemletí masa pomocí mixéru bude konzistence homogennější.

Přidejte dávku soli, česnek a muškátový oříšek, opepřete. Zalijte směs chladným vývarem (před použitím dejte asi na 30 minut do mrazničky). Pomocí mixéru opět promixujte směs.

Rozklepněte do směsi vajíčko a opět pomocí mixéru míchejte. Nezapomeňte, že se může mixér při delším použití přehřát, při přestávkách uložte maso do chladničky.

Směs vložte do cukrářského sáčku a vytvořte dlouhé proužky bez vzduchových bublin.

Vytvořené proužky nebo válečky pečlivě zabalte do varného sáčku, pokuste se vytlačit co nejvíce vzduchu a na konci vždy otočte a převažte režnou nití. Velikost párečků si můžete vytvořit podle chuti a představ.

Připravte si hrnec, do kterého vložte párky, zalijte vroucí vodou a nechte pod pokličkou asi 15 minut. Poté horkou vodu slijte, opět zalijte vroucí vodou a nechte ještě dovařit 15 minut.

Poté slijte a zchlaďte pomocí studené vody nebo vody s ledem. V ledničce vydrží párky asi 2-3 dny.

Tímto způsobem lze připravovat párky pouze do průměru 4 cm. Nejlépe chutnají osmahnuté, protože při dalším vaření připomínají více než párky vařené kuřecí maso.

Experimentovat můžete s různými druhy koření pro získání nejlepších domácích párků.

Laisser un commentaire