Nebesky chutné čokoládové perly z kondenzovaného mléka a kakaa


Chuť na sladké? Konvenční prodávané bonboniéry sice uspokojí chuť na sladké, ale bonbony jsou příliš sladké, a navíc obsahují mnoho přidaných látek a dochucovadel. Co si tak připravit vlastní čokoládové lanýže, které budou božsky chutnat a nadto jsou snadné na výrobu. Zvládne je každý, jsou totiž pouze ze 2 ingrediencí a za 5 minut hotové. Nevěříte? Vyzkoušejte a už nebudete ke kávě nabízet svým přátelům nic jiného!

Ingredience

Jaké dvě tajemné přísady vytvoří nebesky chutné domácí lanýže? Připravte si:

  • kondenzované mléko – 240 g
  • vanilkový extrakt (nemusí být) – 1 lžička
  • holandské kakao – 80 g
  • holandské kakao na posypku – 30 g

Příprava

Vlijte kondenzované mléko do hrnce a za stálého míchání jej přiveďte k varu, vařte na mírném ohni, protože kondenzované mléko by se mohlo přehřát a připálit.

Poté přelijte kondenzované mléko do velké misky, můžete přidat vanilkový extrakt. Poté prosívejte postupně kakao a pořád míchejte pomocí vařečky. Postupně bude směs houstnout. Nasaďte si gumové rukavice a směs si přeneste na vál nebo čistou pracovní plochu.

Přidávejte kakao a pořád těsto válejte až vznikne pružná a měkká hmota, která bude svou konzistencí připomínat dětskou plastelínu na hraní. Válení vám půjde snadněji, když si prsty pomažete máslem.

Připravte si zapékací misku nebo pekáček ve tvaru obdélníku, vyložte dno potravinovou folií a těsto rozprostřete po celém dnu nádoby. Pokud nechcete mít bonbóny ve tvaru čtverečků, můžete vytvořit malé kuličky a nechat je na podložce vyložené folií. Poté vložte pekáček nebo podložku do chladničky na 2 hodiny.

Po vyjmutí z ledničky nakrájejte ztuhlý plát na kostičky a posypte kakaovým práškem z obou stran. Lanýže jsou připravené pro servírování, hodí se k silné kávě nebo čaji. Pro ozvláštnění můžete pří další přípravě vyzkoušet přidat do kakaové hmoty pár kapek rumu, griotky nebo oblíbeného likéru, dospělí takové lanýže jistě ocení.

Laisser un commentaire