Nepečený dezert s jablkem, zakysanou smetanou a sušenkami vás nadchne už po prvním soustu


Nejste zrovna typ, který by rád pekl buchty a koláče? I přesto můžete mlsat! Tento nepečený dezert s jablíčky, sušenkami a smetanou dokáže vykouzlit úsměv na tváři toho největšího mlsouna. Přesvědčte se o tom na vlastní oči i chuťové buňky.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu nepečeného dezertu?

Ještě, než začnete s výrobou dezertu, obstarejte si:

  • 250 gramů zakysané smetany
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 30 gramů vanilkového cukru
  • 150 gramů máslových sušenek (mohou být však i kakaové)
  • 230 gramů konzervovaných a vypeckovaných třešní
  • 1 větší jablko
  • 80 gramů vlašských oříšků
  • 70 gramů hořké nebo mléčné čokolády

Jak postupovat při přípravě nepečeného dezertu s jablkem, sušenkami a smetanou?

Nejprve si připravte smetanovou náplň. V míse si vyšlehejte zakysanou smetanu spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem. Směs pak dejte na chvíli do lednice zchladnout. Dále si nadrťte na malé kousky máslové nebo kakaové sušenky a umístěte je do misky.

Obdobně postupujte i s vlašskými oříšky. Ty můžete buď najemno nadrtit nebo semlít. Jablko pak oloupejte a nahrubo nastrouhejte. A v neposlední řadě se chopte čokolády dle výběru a buď ji nadrťte či taktéž nastrouhejte.

Kompletace nepečeného dezertu a tuhnut v lednici

V další fázi si smetanu vyjměte z lednice a začněte suroviny kompletovat v chutný dezert. První vrstva je tvořena strouhaným jablkem (použijte asi polovinu z celkového množství).

Poté ovoce potřete dvěma lžícemi smetany, položte zbytek jablíčka, nasypte drcené sušenky, potřete smetanou, naneste drcené vlašské oříšky, poklaďte vypeckované a okapané třešně z konzervy, a nakonec přetřete zbývajícím krémem. Povrch dezertu posypte nadrcenou čokoládou a dejte tuhnout do lednice na cca dvě hodiny.

Servírování nepečeného dezertu

Po uplynutí doby tuhnutí dezertu jej podávejte pokrájený na menší porce. Zamilují si ho nejen děti, ale i dospělí. Servírujte například s šálkem kvalitního espressa, s čajem nebo s kakaem. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire