Banánové řezy: jednoduchý recept a výsledek jako od profesionálního cukráře!


Nepečené banánové řezy?  Tak to je skutečně jednoduchý recept. Nevyžaduje téměř žádné úsilí, ale jen se po něm zapráší! Tento recept milují děti i dospělí. Jedno je jisté: nebudete ho dělat pouze jednou.

Navíc můžete využít sušenky, které máte nejradši, nebo střídat různé druhy sušenek, takže vaše řezy budou pokaždé tak trochu jiné. Dort je velice rychle hotový a velice lahodný. Patří k nejoblíbenějším receptům u těch, kteří neradi pečou, ale rádi mlsají.

Co potřebujete?

Nejprve začněme tím, co nepotřebujete: žádné speciální dovednosti. Recept je tak jednoduchý na přípravu, že jej zvládnou i děti. Všechno, co budete potřebovat, je čtvercová nádoba o rozměrech 24×24 cm a tyto ingredience:

  • 150 g sušenek (nejlépe čtvercového tvaru),
  • 400 ml smetany ke šlehání,
  • 500 g mascarpone,
  • 4 lžíce moučkového cukru,
  • 4 ks banánů,
  • 50 g mléčné čokolády na ozdobu.

Příprava krému

Vychlazenou smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Jakmile je smetana skoro hotová přidejte ke šlehání ještě moučkový cukr. Výsledkem tak bude oslazená šlehačka. Poté vyšlehejte sýr mascarpone, aby změknul a smíchejte ho se šlehačkou. Při míchání buďte velmi opatrní, aby šlehačka nepřišla o svou nadýchanost. Je lepší směs spíše obracet, než klasicky míchat. Jakmile jsou obě složky promíchané, můžete se pustit do přípravy sušenkového základu.

Sušenkový základ

Připravte si formu o rozměrech 24×24 cm – může být plastová, skleněná, keramická; nezáleží na tom, protože banánové řezy péct nebudeme. Tuto formu vyložte papírem na pečení a naskládejte na ni sušenky. Banány oloupejte a podélně je rozpulte. Následně je naskládejte na sušenky řeznou stranou dolů.

Dokončení dortu

Na banány naneste vrstvu připraveného krému ze smetany a mascarpone. Nahoře ji zarovnejte a posypte strouhanou čokoládou. Po vychlazení podávejte.

Laisser un commentaire