Domácí ruská zmrzlina vás přímo okouzlí svou výtečnou chutí. Připravenou ji budete mít během několika málo minut


Domácí ruská zmrzlina udělá radost zejména těm nejmenším ve vaší rodině. Avšak potěšíte i všechny dospěláky. Určitě tuto mraženou dobrotu ocení v parných letních dnech. Potřebujete pouze tři ingredience a pár minut času.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu domácí ruské zmrzliny?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 2 velké vaflové pláty nebo několik menších
  • 200 gramů kondenzovaného mléka
  • 500 mililitrů smetany ke šlehání

Jak postupovat při přípravě domácí ruské zmrzliny?

Než začněte smetanu šlehat, nechte ji dobře vychladit v lednici. Poté zhotovte tuhý krém pomocí mixéru. Šlehat byste jej měli asi sedm minut.

Dále přilijte do směsi i kondenzované mléko a ingredience důkladně propojte. Šlehání nastavte na nižší rychlost.

Kompletace domácí ruské zmrzliny a její tuhnutí v mrazáku

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo vyšší plech a na jeho dno naskládejte vaflové pláty. Na ně naneste smetanový krém s kondenzovaným mlékem a rozprostřete špachtlí. Na vrch poklaďte zbylé vafle a dejte do mrazáku na několik hodin, ideálně pak přes noc.

Servírování ruské zmrzliny

Hotovou a dobře ztuhlou ruskou zmrzlinu vyjměte z mrazáku a porcujte pomocí ostrého nože na menší kusy. Podávejte například s čokoládovým topingem, nebo také čerstvým ovocem typu jahody, banány, borůvky nebo maliny. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na různé variace domácí ruské zmrzliny

Pokud si budete chtít připravit kakaovou verzi zmrzliny, není nic jednoduššího než přidat do smetany kakaový prášek. Ten je lepší před tím rozpustit ve smetaně nebo v malém množství mléka. Do smetanové náplně lze rovněž přidat i kousky nastrouhané či nadrcené hořké čokolády. Tak připravíte verzi stracciatella. A v neposlední řadě můžete vafle na povrchu přelít ještě čokoládovou polevou. K jejímu zhotovení lze použít nejen hořkou čokoládu, ale také tu mléčnou nebo bílou.

Laisser un commentaire