Levná a chutná kakaová zmrzlina z kondenzovaného mléka potěší hlavně děti


Věřili byste, že chutná domácí zmrzlina muže sestávat jen z dvou levných ingrediencí? Pokud ne, můžete to na vlastní kůži vyzkoušet! I z kondenzovaného mléka a kvalitního kakaového prášku můžete vytvořit skvělý mražený dezert.

Jaké suroviny potřebujete?

Jak již bylo zmíněno, potřebujete jen dvě ingredience, a to:

  • 280 gramů kondenzovaného mléka
  • 100 gramů kakaového prášku

Jak postupovat při přípravě kakaové zmrzliny?

Je to velmi jednoduché. Začněte tím, že si kondenzované mléko nalijete do rendlíku a zahřejete ho na středním plamenu. Poté do něj vsypte prosáté kvalitní kakao a promíchejte do zhoustnutí. Obě suroviny by se měly dobře propojit. Kakaovou hmotu následně odstavte z plotny a nalijte ideálně do silikonové formy na koláč. Můžete ovšem použít i plech nebo zapékací misku. Až směs zchladne, umístěte ji do mrazáku na dvě hodiny. Ideální doba tuhnutí je ale i více hodin. Záleží na tom, jak moc jste nedočkaví.

Servírování kakaové zmrzliny

Až bude kakaová zmrzlina hotová, vyjměte ji z mrazáku a pokrájejte ostrým nožem na menší kostky. Posypte kakaovým práškem přes sítko a podávejte třeba s mléčným koktejlem, s šálkem kávy nebo s čajem. K porci se bude hodit i čerstvé ovoce typu banány, borůvky, ostružiny, maliny, jahody a podobně. Použít lze k dochucení i jakýkoliv toping. Přejeme vám dobré chutnání.

Tipy na různé variace kakaové zmrzliny

Pokud vám přijde výše uvedený recept až příliš jednoduchý a prostý, můžete jej samozřejmě ozvláštnit i jinými surovinami dle vlastních preferencí. Například je možné na plech před naléváním směsi vyskládat máslové či kakaové sušenky. Tak dodáte dezertu i křupavý element. Místo kakaa lze tuto výtečnou zmrzlinu také polít před mražením čokoládovou polevou a posypat kokosovou moučkou či nadrcenými vlašskými a lískovými oříšky. Je to skutečně na vašich chutích a fantazii.

Laisser un commentaire