Nejtenčí a samá díra? Tyhle palačinky nestihnete donést na stůl a talíř bude prázdný!


Nebesky nadýchané a tenoučké palačinky, které se na jazyku rozplývají a chuťové pohárky žadoní o další? Jenže na talíři už žádné nejsou! Aby taky nezmizely ze stolu, když jsou tak vynikající!  Tyhle palačinky si bude žádat rodina ke každé víkendové snídani, protože jsou jednoduše božské.

Chutnají skvěle s domácí marmeládou, čerstvým nebo kompotovaným ovocem nebo nutellou. Jako dezert je lze připravit s rumem a cukrem nebo ve variantě pro děti s citronovou šťávou a cukrem s kopečkem vanilkové zmrzliny a snítkou máty.

Ingredience

Co budete na přípravu lahodných palačinek tenkých jako papír kromě pánve s nepřilnavým povrchem potřebovat? Připravte si:

  • vejce – 3 ks
  • sůl – ½ lžičky
  • cukr – 2 lžíce
  • mléko – 200 ml
  • vroucí voda – 200 ml
  • mouka – 160 g
  • olej – 3 lžíce

Příprava

Do hluboké misky rozklepněte vejce a pomocí metličky je dobře vyšlehejte se solí a cukrem.

Do misky přidejte polovinu prosáté mouky a vymíchejte hladké těsto.

Dolijte do misky mléko a promíchejte se zbývající prosátou moukou a stále promíchávejte pomocí metly.

Zbývá přidat po částech vroucí vodu za stálého míchání, na závěr vlijte olej a opět šlehejte pomocí metličky až vzniknou na povrchu bublinky.

Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem, vymažte dno trochou oleje a pomocí naběračky vylijte těsto a vytvarujte tenkou vrstvu po povrchu.

Po zhnědnutí palačinky otočte a opečte také z druhé strany, dejte pozor ať se nepřipálí. Čím tenčí, tím je rychleji hotová.

Tipy pro přípravu

Jak docílit, aby tenké palačinky byly nadýchané a plné malých dírek, díky kterým budou ještě chutnější? Především je nutné smažit na olejem vymazané pánvi, vymažte jí tedy před přípravou každé palačinky, k tomu je nutné smažit při vysokých teplotách. Při nižších teplotách vzniknou palačinky také velmi chutné, ale bez pověstných malých dírek.

Na závěr potřete směsí rumu a cukru, potřete tvarohem nebo naplňte oblíbenou marmeládou a podávejte.

Laisser un commentaire