Roláda Polino: skvělý dezert z listového těsta, který je hned hotový a stačí jej jen vychladit!


Listové těsto je prostě klasika a sázka na jistotu, platí to nejen při přípravě různých slaných potěšení, ale také sladkých dezertů a rolád. Právě jako v případě rolády Polino, kde hraje listové těsto hlavní roli.

Chuť listového těsta doplňuje smetanový sýr, který můžete nahradit tvarohem. Zbývá dozdobit hoblinkami kvalitní čokolády a skvělý dezert je na světě. Jen škoda, že se musí nechat vychladit přes noc. Ale pozor, dejte raději na dvířka chladničky zámek, někdo by mohl v noci potají ochutnávat!

Ingredience

Co budete na přípravu výtečné rolády Polino potřebovat? Připravte si:

  • listové těsto – 1 balení (à 280 g)
  • máslo – 200 g
  • kondenzované mléko – 1 plechovka
  • smetanový sýr (případně tvaroh) – 250 g
  • hořká čokoláda – 100 g

Příprava

Rozválejte balíček těsta na tenký plát, případně použijte již vyválené listové těsto a rozložte jej na vál. Ostrým nožem nakrájejte tenké proužky o šířce 1 cm.

Proužky naskládejte jeden vedle druhého na plech vyložený pečícím papírem. Dejte péct do předem předehřáté trouby na 200 °C a pečte asi 10 minut. Po dopečení nechte vychladnout.

Mezitím si v hluboké misce připravte krém, dejte do misky smetanový sýr (případně tvaroh), přidejte máslo a přilijte kondenzované mléko a vyšlehejte nadýchaný jemný krém.

Nastrouhejte nebo nasekejte hořkou čokoládu nadrobno. Vmíchejte hoblinky do smetanového krému.

Připravte si potravinovou folii, rozložte ji na vál a potřete folii krémem, na krém položte upečené tyčinky a opět potřete krémem a takto pokračujte, dokud nespotřebujete veškerý krém i všechny tyčinky.

Pomocí potravinové folie stočte roládu k sobě a spojte okraje, vložte vychladit na celou noc do chladničky.

Milovníci konzervovaných třešní mohou přidat do krému celé nebo rozmixované třešně, krém bude o to chutnější a roláda bude vonět po ovoci. Použít můžete samozřejmě také rozmixované meruňky nebo broskve, čerstvé borůvky nebo jiné drobné zahradní bobule.

Laisser un commentaire