Marinované sádlo s kořením plněné bylinkami si zamilujete. Tenhle recept si připněte magnetem na ledničku


Odborníci tvrdí, že vepřové sádlo či slanina patří mezi zdravé pokrmy, pokud si je dopřáváte v rozumném množství. Připravte si tuto pochoutku vlastnoručně doma s kořením a bylinkami. Hodit se bude nejen k čerstvému pečivo, ale třeba i na snídani k volskému oku.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu marinovaného sádla s kořením a bylinkami?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto ingredience:

  • 2 kilogramy prorostlejšího vepřového boku (nebo sádlo s masem)
  • 1 svazek čerstvé petržele
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • 100 gramů koření adžika
  • 2 hlavy česneku

Jak postupovat při přípravě marinovaného sádla s kořením a bylinkami?

Začněte tím, že si vepřový bok či sádlo s masem osušíte papírovými utěrkami. Poté do sádla vytvořte podélné zářezy ostrým nožem, které budou od sebe vzdálené asi 3 centimetry.

Dále se pusťte do tvoření marinády. Čerstvou petrželku a kopr jemně nasekejte a v misce rozmíchejte s prolisovanými stroužky česneku, solí (2 lžičky) a mletým pepřem(2 lžičky).

Do vytvořených zářezů naneste bylinkovou směs a maso otočte a udělejte do něj rovněž zářezy. Tentokrát však budete ochucovat směsí koření adžika.

Marinování vepřového sádla a jeho konzumace

Nakonec zabalte vepřové sádlo s kořením a bylinkami do alobalu, umístěte ještě do sáčku a dejte do lednice na 24 hodin. Další den dejte svou pochoutku do mrazáku.

Ochucené sádlo použijte třeba při přípravě vajíček na snídani. Stačí přidat pár plátků této ochucené dobroty a budete v sedmém nebi. Kromě toho sádlo vydrží v mrazáku i několik měsíců.

Různé variace marinovaného sádla

Možné je samozřejmě vepřové sádlo ochutit i jinými druhy koření a bylin. Hodit se bude třeba i sušené chilli, hořčice, kerblík, koriandr, cibule a podobně. Je jen na vás, jak si svou chuťovku připravíte.

Laisser un commentaire