Pizza z pánve, podle originálního italského receptu, pro línou hospodyňku je tak dobrá, že sníte i kůrky


Pizza je velice oblíbené jídlo v mnoha rodinách. Standardně se peče v troubě, avšak skvělá bude i z pánve. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší, ale nijak neubírá na výsledné chuti pokrmu. Přesvědčit se můžete právě teď.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu rychlé pizzy z pánve?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny:

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 vejce
  • 9 lžic hladké mouky
  • tvrdý sýr dle chuti
  • rajčata dle chuti
  • salám dle preferencí
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě rychlé pizzy z pánve?

Do velké mísy si vložte zakysanou smetanu a promíchejte ji spolu s vejci i hladkou moukou. Vypracujte z ingrediencí hladké a homogenní těsto, které vyválejte na tenčí plát. Ten položte na větší pánev s trochou rozpáleného slunečnicového oleje a pečte na mírnějším plamenu z počátku. Mezitím se pusťte i do plnění těsta na pizzu.

Fotografie: Freepik

Kompletace pizzy z pánve a její konzumace

Nyní si nakrájejte vybraný salám na tenčí kolečka a tvrdý sýr dle preferencí nastrouhejte nahrubo na struhadle. Rajčata dále omyjte vodou, osušte a pokrájejte na plátky. Základní korpus pizzy pomažte majonézou, poklaďte rajčata, salám, zasypte tvrdým strouhaným sýrem a pečte pod poklicí asi pět až sedm minut. Upečenou pizzu podávejte ihned. Přejeme vám dobrou chuť.

Fotografie: Freepik

Tipy na různé variace rychlé pizzy z pánve

Pokud vás nenadchla náplň pizzy výše uvedená, můžete si ji přizpůsobit k obrazu svému. Místo majonézy je možné použít speciální rajčatovou omáčku zvanou sugo. Skvělé pak budou na rychlé pizze z pánve i tyto suroviny: žampiony, slanina, černé i zelené olivy, mozzarella, niva, gorgonzola, ančovičky, tuňák a podobně. Ve výsledku je to skutečně na vašich chutích. Také je možné tento pokrm dokonale připravovat v praktické remosce, pokud máte k dispozici.

Laisser un commentaire