Bezvaječný piškot z kefíru budete mít hotový během pár minut. Chutný bude jak k snídani, tak i k odpolední kávové siestě


Máte chuť mlsat a nevíte, co byste si tak připravili? Inspirujte se receptem na skvostný bezvaječný piškot s kefírem, který je svou konzistencí velmi jemný a vláčný. Už po prvním soustu si ho zamilujete. Kromě jiného jej budete mít hotový už do půl hodiny.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu bezvaječného piškotu?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto ingredience:

  • 250 mililitrů kefíru
  • 200 gramů krupice
  • 200 gramů moučkový cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 140 gramů polohrubé mouky
  • 100 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Jak postupovat při přípravě bezvaječného piškotu?

Do velké mísy nalijte kefír a přisypte do něj krupici, moučkový cukr, vanilkový cukr a také přilijte slunečnicový olej. Vše promíchejte do hladka a v další fázi přidávejte prosátou polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem. Ve výsledku byste měli vypracovat hladké polotekuté těsto bez hrudek.

Fáze pečení bezvaječného piškotu a jeho servírování

Nyní si vezměte k ruce plech o rozměrech cca 19 x 19 cm a vymažte jej máslem + vysypte moukou. Do něj vlijte připravené bezvaječné těsto, řádně rozprostřete a dejte péct do trouby na 35 až 40 minut při teplotě 180 °C.

Upečený koláč vyjměte z trouby, posypte případně moučkovým cukrem.

Po zchladnutí podávejte naporcovaný na menší kousky.

Hodit se bude k dezertu třeba šálek espressa nebo čaje. Přejeme dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud si budete chtít svůj bezvaječná piškot s kefírem vylepšit, můžete samozřejmě do těsta přidat i jakékoliv oblíbené čerstvé či konzervované ovoce. Skvělé budou například vypeckované třešně a višně, meruňky, broskve nebo jahody a borůvky. Tak připravíte v podstatě velmi chutnou bublaninu bez vajíček. Možné je rovněž těsto ochutit kakaovým práškem a korpus přelít čokoládovou polevou po upečení (z hořké i mléčné čokolády).

Laisser un commentaire