Dejte maso do láhve a domácí tlačenka bude na světě


Máte doma přebytečné vepřové maso a nevíte, co s ním? Vyrobte si domácí, vynikající a dokonale jemnou tlačenku. Domácí tlačenka je rozhodně mnohem chutnější než kupovaná. Její výroba přitom není nijak složitá a nepotřebujete na to ani příliš mnoho surovin. Vyzkoušejte ji podle tohoto receptu a uvidíte, že jí nikdo ve vaší rodině a okolí neodolá.

Co budete potřebovat?

Pouhých šest ingrediencí stačí na to, abyste si mohli doma připravit a náležitě vychutnat jedinečnou domácí tlačenku. Nezapomeňte na to, že budete potřebovat pevnou plastovou lahev, kterou byste měli předem vyvařit. Až budete mít vše připravené, můžete se do toho dát. Uvidíte, že vám to nezabere příliš času a přitom získáte jemný a vynikající masový produkt. Co budete potřebovat na její výrobu? Připravte si:

  • vepřové maso – 2-3 ½ kg,
  • cibule – 1 ks,
  • česnek – 1-1 ½ hlavy,
  • sůl – 2 polévkové lžíce,
  • pepř – podle chuti,
  • koření – podle chuti.

Proces vaření

Maso umyjte, očistěte a ponořte do vody po dobu 2 hodin. Poté maso znovu očistěte od nečistot. Uvařte maso ve vodě se solí a kořením, bobkovým listem a cibulí. Vařte maso po dobu 3 až 3 a půl hodin. Asi půl hodiny před koncem vaření zkuste chuť, a pokud to bude nutné, vodu dosolte. Pokud to bude dostatečně slané, tak pochopitelně nic přidávat nemusíte.

Maso vyndejte z vývaru, nakrájejte na kousky, promíchejte s nasekaným česnekem, pepřem a kořením podle své chuti a zalijte trochou vývaru. Odřízněte hrdlo plastové lahve a maso pevně vtlačte dovnitř. Přikryjte igelitovou fólií a nechte 6 až 8 hodin v ledničce. Vyjměte z ledničky a opatrně rozkrojte láhev, vyjměte tlačenku, nakrájejte ji na kolečka a podávejte. Skladujte v nádobě s víkem. Díky tomuto receptu můžete získat domácí tlačenku během jediného dne a přitom vás nebude příliš stát. A muži ve vaší rodině to zaručeně ocení.

Laisser un commentaire