Nadýchaný piškot s jablky můžete upéct třeba pro vzácnou návštěvu. Všichni si budou chtít přidat


Očekáváte vzácnou návštěvu, avšak nevíte, jakým moučníkem ji potěšit? Chybu určitě neuděláte, pokud upečete vláčný piškot s jablky. Hotový jej budete mít během několika málo minut. Chutnat bude třeba s kopečkem šlehačky.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu piškotu s jablky?

Na těsto a plnění si obstarejte tyto ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 130 gram krupicového cukru
  • 120 gramů polohrubé mouky
  • 45 mililitrů slunečnicového oleje
  • 85 gramů řeckého bílého jogurtu
  • 15 mililitrů citronové šťávy
  • 1 až 2 jablka

Jak postupovat při přípravě piškotu s jablky?

Začněte tím, že si v míse rozmícháte řecký bílý jogurt spolu s citronovou šťávou a slunečnicovým olejem. Poté si rozdělte vejce na žloutky a bílky, z kterých vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky pak promíchejte s krupicovým cukrem do pěny.

Dokončování těsta, kompletace koláče a jeho pečení

Dále si do oslazených žloutků zakomponujte pomocí metličky bílkovou hmotu a postupně přidávejte i směs z jogurtu, oleje a citronové šťávy. Naposledy přisypte polohrubou mouku a vypracujte nadýchané těsto polotekuté konzistence.

To následně vlijte do koláčové formy s pečícím papírem a na vrch vyskládejte plátky loupaných a očištěných jablek. Ovoce však můžete do těsta i vnořit. Pak dejte vše péct do trouby na půl hodiny při teplotě 170 °C.

Servírování piškotu s jablky

Upečený piškot s jablky vyjměte z trouby, posypte případně moučkovým cukrem dle libosti a nechte zcela zchladnout na sporáku.

Poté pokrájejte na menší kousky a podávejte s oblíbeným nápojem. Vhodná je například káva, čaj, kakao, mléko, nebo horká čokoláda. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na vylepšení piškotu s jablky

Pokud budete chtít svůj piškot vylepšit, můžete jablíčka před vložením do těsta ochutit například skořicovým cukrem. Možné je do koláče také zakomponovat v rumu máčené nebo vodou spařené rozinky a brusinky. Skvěle v koláči vynikne i měkký slazený tvaroh.

Laisser un commentaire