Rychlý jablečný koláč oslní kdejakého mlsouna a zvládne ho připravit i začátečník


Abyste připravili ke kávě, čaji nebo ke kakau chutný koláč, nemusíte u plotny strávit, jak se říká mládí. S tímto jednoduchým a rychlým receptem budete mlsat spolu s rodinou během několika málo minut. K pečení vám stačí jen pár základních ingrediencí. Hlavní jsou ovšem jablíčka.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu rychlého jablečného koláče?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 středně velká jablka
  • 3 vajíčka
  • 150 gramů krupicového cukru
  • 180 mililitrů mléka
  • 80 gramů rozpuštěného másla
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 5 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • moučkový cukr dle chuti na posyp koláče

Jak postupovat při přípravě jablečného koláče?

Nejprve si oloupejte řádně jablka, zbavte je jádřinců a pokrájejte na menší kostičky. Poté se pusťte do těsta. V míse si vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny a následně přidejte do směsi i mléko, rozpuštěné a zchladlé máslo, kypřící prášek do pečiva, polohrubou mouku a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Kompletace koláče a jeho pečení v troubě

Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte na něj připravené těsto. To rozprostřete rovnoměrně špachtlí a poklaďte na něj po celé ploše pokrájená jablka. Koláč dejte nakonec péct do trouby na 30 až 35 minut při teplotě 180 °C.

Servírování jablečného koláče

Upečený koláč s jablky podávejte po vychladnutí pokrájený na menší porce. Zasypat povrch lze i moučkovým cukrem. Hodit se bude k moučníku například kopeček šlehačky nebo vanilková zmrzlina. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud si budete chtít svůj jablečný koláč vylepšit, můžete do něj zakomponovat před pečením třeba i vanilkový pudink nebo měkký tvaroh smíchaný s cukrem. Jablka pak budou o něco chutnější, když je posypete skořicovým cukrem. Možné je dokonce připravit na dezert i máslovou drobenku, která výsledek ještě více zdokonalí.

Laisser un commentaire