Vynikající sýrové placky z kefírového těsta, které si zamilujete


Máte rádi placky ve stylu tortilly? Pokud ano, bude se vám tento recept velmi líbit. Recept na jedinečné sýrové placky je velmi jednoduchý a zvládnou ho i kuchaři a kuchařky, které zatím nemají v kuchyni tolik zkušeností. A pokud milujete kefír, tak budete naprosto nadšení. Navíc se skvěle hodí nejen ke sladkým, ale také ke slaným pokrmům.

Co budete potřebovat?

Velkou výhodou pokrmů, jako jsou placky, palačinky nebo lívance je fakt, že jsou úžasně jednoduché, můžete si je vychutnat s mnoha přílohami a připravit si je můžete kdykoli jen chcete, protože na ně potřebujete jen základní suroviny. Až budete mít chuť na něco trochu netradičního a budete mít doma trochu kefíru, můžete se pustit do těchto vynikajících sýrových placek. Na výrobu budete potřebovat:

  • hladká mouka – 320 g,
  • kefír – 200 ml,
  • strouhaný sýr – podle potřeby,
  • vejce – 1 ks,
  • prášek do pečiva – 2 lžičky,
  • olej – 1 lžíce,
  • sůl – ½ lžičky.

Pracovní postup

Připravte si velkou misku a rozklepněte do ní vejce. Přidejte půl lžičky soli a 200 ml kefíru. Vše důkladně promíchejte metličkou, dokud nebude směs nádherně hladká. Vezměte druhou (čistou) misku. Dejte do ní prášek do pečiva a hladkou mouku. Lehce promíchejte. Směs z mouky přidejte do první misky a můžete začít s hnětením těsta. Během hnětení můžete přidat jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje.

Pokud to bude potřeba, můžete přidat i trochu víc. Hnětení provádějte nejdříve vařečkou a poté zapojte ruce. Pokračujte, dokud nezískáte pevné a nelepivé těsto.

Poté pokryjte pracovní plochu malým množstvím hladké mouky a vyválejte těsto válečkem.

Nastrouhejte sýr nahrubo a posypejte jím těsto.

Sýr do těsta zabalte, rozdělte na menší placky.

Usmažte je na středním ohni z obou stran dozlatova.

Po usmažení je nechte trochu vychladnout na papírových utěrkách a můžete je podávat.

Laisser un commentaire