Vychutnejte si ty nejlepší nakládaná jablka, která připravíte doma


Nezáleží na tom, jestli máte rádi zelená nebo červená jablka. Nakládaná jablka jsou zajímavou pochoutkou, kterou jen tak někdo doma nemá a můžete s nimi připravit svou rodinu i návštěvy. Máte-li možnost dostat se během léta k tomuto domácímu ovoci, můžete si ho naložit a vychutnat si je, až přijdou na řadu Vánoce a vánice. Postup je přitom velmi jednoduchý.

Co budete potřebovat?

Jistě vás to nepřekvapí, ale na nakládání jablek nepotřebujete nic složitého ani drahého. Ve skutečnosti vám stačí jen několik základních ingrediencí, které vždy doma najdete. Potřebovat ovšem budete jablka, která budou ideálně domácího původu a budou vám maximálně chutnat. Příprava je poté už velmi jednoduchá a budete mít pochoutku na zimní měsíce. Na přípravu tohoto nakládaného ovoce potřebujete:

  • jablka – 2 kg,
  • voda – 1 l,
  • cukr – 3 lžíce,
  • sůl – 3 lžičky,
  • bobkový list – podle chuti,
  • hřebíček – podle chuti.

Návod na přípravu

Nejdříve musíte sehnat zavařovací sklenici o objemu 3 litry. Důkladně ji umyjte a vyvařte. Pokud to neuděláte, obsah se vám zkazí nebo začne plesnivět a budete ho muset celý vyhodit. Jablka opláchněte čistou vodou, ale neloupejte je. Je to sice překvapivé, ale musíte je nechat vcelku i s jádřincem a stopkou. Vyskládejte je šikovně do sklenice a celou ji naplňte. Zasypejte je cukrem, přidejte sůl, hřebíček a bobkový list. Tohle všechno zalijte studenou vodou.

Sklenici pevně uzavřete víčkem a trochu protřepejte, aby se ochutila všechna jablka. Sklenici dejte do velkého hrnce, povolte víčko a nechte ji asi týden stát. Obsah trochu nakvasí.

Po týdnu můžete proces dokončit. Víčko pevně uzavřete a uložte sklenici na chladné a tmavé místo.

Jablka je ideální sníst do jednoho měsíce od naložení, ale některé druhy jistě vydrží i o něco déle.

Vyzkoušejte tento recept a zajisté si vychutnáte jablka zcela novým a jedinečným způsobem.

Laisser un commentaire