Nadýchaný koláč s ovocem. Na jeho přípravu můžete využít vlastní úrodu 


Pokud máte na zahradě přebytek ovoce, můžete ho jednoduše využít na přípravu lahodného koláče. Nezáleží na tom, po kterém sáhnete, pochutnáte si v každém případě. 

Příprava koláče není nijak složitá a dobré na něm je, že se dá kombinovat s jakýmkoliv ovocem. Nezáleží na tom, jestli máte na zahradě přebytek jahod nebo jste vyrazili do lesa na borůvky. Tak jako tak si u nedělní odpolední kávy pochutnáte na nadýchaném dezertu, který je díky ovoci nejen chutný, ale také příjemně a zdravě sladký. 

Sáhnout můžete i po zmrazeném ovoci, domácí je ale lepší 

Příprava koláče s ovocem není nijak složitá. Budeme na něj potřebovat 280 gramů mouky, 4 vejce, 180 gramů cukru, 200 gramů kefíru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 10 gramů prášku do pečiva a ovoce. U něj je na nás jaké si vybereme, vhodnější je ovoce menších rozměrů jako jsou například ostružiny, borůvky nebo maliny. Hodit se nám bude také kulatý plech a to ideálně o průměru 24 cm.

Jako první krok si připravíme těsto. Na jeho přípravu se nám bude hodit mixér, do jehož mísy umístíme nejprve vejce a cukr a obě suroviny spolu vyšleháme do husté pěny. Jakmile máme připravenou pěnu tuhé konzistence, snížíme otáčky našeho stroje a do vzniklé hmoty pomalu přilijeme připravený kefír. V dalším kroku do mísy po malých částech zamícháme také mouku, které je dobré před použitím ještě prosít. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire