10+ geniálnych trikov na vyčistenie Vašej domácnosti bez chemických čistiacich prostriedkov!

10+ geniálnych trikov na vyčistenie Vašej domácnosti bez chemických čistiacich prostriedkov!

Všeobecne platí, že všetky detergenty obsahujú chemikálie, ktoré môžu byť škodlivé pre naše zdravie. Nemôžeme úplne zavrhnúť chemické čistiace prostriedky, ale môžeme výrazne obmedziť ich použitie.

Dnes by sme Vám chceli predstaviť niektoré jednoduché, ale užitočné nápady, ktoré Vám pomôžu urobiť Váš dom čistým , ale bez použitia chemikálií..

  1. Odstránenie nečistôt zo škár
    Nečistoty usadené medzi dlaždicami je možné ľahko odstrániť zmiešaním sódy a octu. Škáry vyčistite zmesou, potom len opláchnite čistou vodou a vysušte.
  2. Škvrny na oknách
    Pre čistenie okien je ocot ten najlepší domáci čistič. Potom, čo umyjete okná, utrite ich novinovým papierom. Surové zemiaky majú tiež silný čistiaci účinok. Utrite okno rozpoleným zemiakomi a utrite ho suchou utierkou.
  3. Dokonalé čistenie podlahy
    Podlaha sa krásne leskne, keď sa použije nasledujúca zmes: 1 dl octu a 1 liter teplej vody.
  4. Usadeniny v práčke
    Ak chcete odstrániť usadeniny z práčky, nastavte teplotu práčky na 90 stupňov, do práčky nalejte trochu octu a spustite ju.
  5. Lesklá zrkadlá
    Zrkadlo bude dokonale čisté, keď ho utriete octom.
  6. Čistá doska na krájanie
    Dosku potrite polkou citrónu a zasypte soľou. Nechajte odstáť 15 minút a zotrite soľ druhou polovicou citróna. Opláchnite potom čistou vodou.
  7. Čistenie kobercov
    Posypte koberec škrobom a sódou, potom zmes do koberca zapracujte. Pomocou tejto metódy je možné z koberca vyňať prach a nečistoty a sóda eliminuje nepríjemné zápachy.
  8. Nepríjemné pachy
    Ak sa v chladničke objaví nepríjemný zápach, utrite interiér chladničky citrónovou vodou v pomere 1: 1 citróna a vody. Môžeme tiež dať trochu sódy do vody, takže sa všetko ešte zeefektivní.
  9. Čistenie kachličiek v kúpeľni
    Odstráňte špinu na dlaždiciach pomocou sódy a citróna. Ponoríme zubnú kefku do sódy, rozotrieme na dlažbu a potom ju umyjeme vodou. Raz za týždeň potrite kachličky polovičným citrónom, potom ich umyte čistou vodou a utrite dosucha.
  10. Nečistoty na sporáku
    Zmiešajte džbánok sódy a hrnček s teplej vody. Zmesou potrite sporák a nechajte 15 minút pôsobiť. Potom stačí len utrieť teplou vodou a vysušiť. Alebo naplňte rozprašovač octom a potom ho nastriekajte na povrch sporáku. Nechajte ho pôsobiť po dobu 15 minút, utrite a máte sporák, ako nový.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tieto geniálne nápady na vyčistenie domácnosti aj s vašimi priateľmi! Určite sa im budú tiež hodiť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.