Jednoduché a funguje perfektne! Vezme 2 citróny a položí ich do rúry! Geniálne triky ako využiť ingrediencie z kuchyne na čistenie Vašej domácnosti!

Jednoduché a funguje perfektne! Vezme 2 citróny a položí ich do rúry! Geniálne triky ako využiť ingrediencie z kuchyne na čistenie Vašej domácnosti!

Už naši predkovia využívali hojnosť blahodarných vlastností citrónu. Jeho využitie v potravinárstve aj v kozmetickom priemysle, je naozaj značné. A niet divu. Citrón je skutočný veľkosklad, alebo zdroj, ak chcete, vitamínov a mikroelementov, ktoré sú pre naše telo veľmi dôležité. 

Len málo ľudí vie, že toto slnečne žlté ovocie môže byť použité nielen ako prírodný všeliek, ale aj ako efektívny osviežovač vzduchu a čistiaci prostriedok.

Pozrite sa na 7 fantastických tipov, ako citrón v čistení domácnosti využiť. Ale nepôjde len o citrón. Využijete báječne všetky dostupné suroviny, ktoré už máte doma.

TIPY NA ČISTENIE DOMÁCNOSTI:

Vínne mušky a citrón
Vinné mušky bývajú zamotaný problém. Stačí, keď prekrojíme citrón napoly a vložíte cez noc do rúry, u ktorej necháte otvorené dvierka. Ráno len dvierka zavrite a zapnete rúru na 10 minút. Potom otvorte dvierka, citróny vyhoďte a nechajte prúdiť vôňu z rúry do miestnosti.

Ocot
Aby ste odstránili stopy po tvrdej vode a vodný kameň, použite ocot. Aplikujte ocot na potrebné miesta a nechajte chvíľu pôsobiť. Potom umyte.

Drevené skrinky
Zmiešajte olej a sódu v pomere 1: 2. Vymiešajte pastu a naneste ju na drevené povrchy v kuchyni. Budú čisté a krásne lesklé.

Drez a citrón
Aby ste vrátili lesk porcelánovému zrkadlu, potrite ho plátkom citróna a zasypte jedlou sódou. Nechajte pôsobiť pár minút a potom umyte.

Kuchynskí roboti
Kuchynské roboty vyčistíte najlepšie pomocou dlátka, alebo špajdle. Dostanete sa tak do všetkých škár a zbavíte ich ukrytých baktérií.

Škáry
Zmiešajte ocot so sódou v pomere 2: 1. Touto zmesou vyčistite škáry.

Ocot a sporák
Sporák bude ako nový, keď ho vyčistíte octom. Zbaví ho všetkých usadenín a pripálenín.

Zdieľajte tieto geniálne triky na využitie základných ingrediencií pre čistenie domácnosti aj s Vašimi priateľmi! Určite sa im budú tiež hodiť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.