Ideální slavnostní jídlo: Steak z vepřové panenky doplněný o kořeněné brambory


Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto jsme pro vás připravili velmi exkluzivní recept na steak z vepřové panenky s kořeněnými bramborami. Tento pokrm se dokonale hodí na romantickou večeři ve dvou. Váš partner, nebo partnerka jeho nezaměnitelnou chuť zcela jistě ocení a také nezapomene. Udělejte radost sobě i svému milému, nebo milé a pusťte se do práce!

Jaké ingredience budete potřebovat na steak z vepřové panenky s kořeněnými bramborami?

Na přípravu pokrmu si obstarejte následující suroviny:

– 500 až 600 gramů vepřové panenky

– 3 lžíce zakysané smetany

– 2 lžíce plnotučné hořčice

– 500 gramů brambor

– 3 středně velké cibule

– ½ citronu

– grilovací koření a oblíbené bylinky

– sůl a pepř na dochucení

– 100 gramů tvrdého sýra na strouhání

Jak postupovat při přípravě slavnostního pokrmu?

Nejprve se pusťte do tvoření masových steaků. Vepřovou panenku si odblaňte a pokrájejte na asi dva centimetry široké pláty. Paličkou na maso mírně poklepejte z obou stran a na celý povrch panenky naneste směs zakysané smetany smíchané s plnotučnou hořčicí. Nechte marinovat asi půl hodiny.

Mezitím si připravte kořeněné brambory. Ty oloupejte, omyjte ve studené vodě a nastrouhejte nahrubo. Ve velké míse brambory dochuťte solí, pepřem, oblíbeným kořením a dobře promíchejte. Přidat můžete jak grilovací koření, tak nasekané bylinky dle preferencí. V další fázi si připravte cibuli. Tu oloupejte, nakrájejte najemno a smíchejte s šťávou z půlky citronu. Marinujte asi pět minut.

Vrstvení ingrediencí do plechu a fáze pečení

K ruce si následně vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Na jeho dno navrstvěte okořeněné strouhané brambory a na ně položte vepřové steaky marinované ve smetaně a hořčici.

Maso zasypte marinovanou cibulí, plech přikryjte alobalem a dejte vše zapékat do trouby na 40 minut při 200 stupních Celsia. Po uplynutí doby pokrm odkryjte a zasypte strouhaným sýrem. Dopékejte posledních pět minut.

Servírování slavnostního pokrmu

Zapečené brambory s vepřovým steakem, cibulí a sýrem podávejte teplé. Hodit se k pokrmu bude zcela jistě i zeleninový salátek, nebo nakládaná zeleninka ve sladkokyselém nálevu. Přidat k porci lze i různé druhy studených omáček.

Pokud preferujete spíš libovější masa, lze vepřovou panenku nahradit například kuřecími stehýnky, nebo krůtím masem. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire