Zapečené karbanátky s bramborami


Zapečené karbanátky vás uchvátí nejen svou dokonalou chutí, ale i poměrně snadnou a rychlou přípravou. Pokud je upečete v troubě s bramborami, nebudou tak mastné a nezdravé, jako když je smažíte na pánvi. Připravte chutný oběd nebo večeři pro celou svou rodinu.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu zapečených karbanátků?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si:

  • 4 brambory
  • 400 gramů mletého masa (dle výběru)
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • sušené či čerstvé bylinky a koření dle obliby

Jak připravit zapečené karbanátky s bramborami?

Nejprve si oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno, nebo rozdrťte v mixéru. Vložte do mísy spolu s mletým masem, solí a černým pepřem. Také přidejte oblíbené koření a bylinky, pokud chcete. Vše dobře promíchejte, aby se chutě propojily. V další fázi si oloupejte a omyjte brambory a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy.

Následně je ochuťte solí, pepřem a zakápněte zakysanou smetanou. Z masové směsi tvořte přiměřeně velké kuličky a vkládejte do plechu vymazaného olejem. Mezi maso pak navrstvěte i smetanové brambory.

Plech přikryjte alobalem a dejte péct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. V posledních deseti minutách odstraňte hliníkovou fólii a dopékejte, aby vznikla zlatavá kůrka. Možností je posypat pokrm strouhaným sýrem, získá tak zas o něco lepší chuť.

Servírování pokrmu

Zapečené karbanátky s bramborami podávejte nejlépe horké spolu se zeleninovým salátkem, či nakládanou zeleninkou v sladkokyselém nálevu. Hodit se budou i nejrůznější studené omáčky, jako je tatarka, majonéza, nebo kečup.

Pakliže byste chtěli o něco ostřejší chuť karbanátků, je možné do těsta přidat před pečením i trochu plnotučné, nebo dijonské hořčice. Avšak každý si ochutí mleté maso dle svého. Z bylinek je vhodná zejména majoránka. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire