Jak připravit vejce, aby žloutek překrýval bílek?


V případě, že si rádi dopřáváte vejce, určitě vás bude inspirovat následující tip, díky kterému docílíte toho, že vajíčka budou mít žloutek na místo bílku a bílek na místo žloutku. Stále se vám to zdá nemožné? Přesvědčte se, že to skutečně dokážete. Touto metodou můžete ohromit i svou návštěvu, která bude velmi překvapená, když jí naservírujete „obrácená“ vejce.

Co potřebujete?

Než dáte vajíčka vařit, je potřeba provést určitou proceduru na kterou potřebujete:

  • několik čerstvých vajec
  • izolepu
  • nůžky
  • starou silonku
  • umělohmotné provázky

Jak postupovat?

Nejprve si všechna vajíčka omotejte pečivě izolepou. Ani místečko by nemělo zůstat odkryté. Lepící páska totiž ochrání skořápku před prasknutím. Poté vejce vložte do staré silonky a na jeho okrajích udělejte uzlíky, které budou vajíčko těsnit. Také můžete použít k upevnění silonky po stranách umělohmotné provázky. Následně vezměte silonku do rukou a vejcem zatočte kolem dokola několikrát za sebou.

Tak se bílek se žloutkem promíchá. A závěr už vlastně znáte. Vejce vyjměte ze silonky, odstraňte opatrně izolepu a dejte vařit do hrnce s vodou. Až budou vejce vařená, vyjměte je a ihned zchlaďte ve vodě s ledem. Pak nastává ten očekávaný moment překvapení, který vás přesvědčí o tom, že nic není nemožné. Vajíčko bude mít skutečně žloutek na povrchu. Je to úžasné, že?

Perfektní dekorace pokrmů

Až budete chystat pro své známé a rodinu pohoštění, či studenou mísu, můžete „obrácená“ vejce použít a dotyčné tím ohromit. Vypadají skvěle a můžete jimi dekorovat i chlebíčky a jiné jednohubky.

Vzhůru do experimentu! Tato metoda se bude určitě líbit i vašim dětem, které se u přípravy dokonale zabaví a z výsledku budou mít velkou radost. Na „obrácená“ vajíčka však musíte mít samozřejmě dostatek času. V kvaltu by se vše nemuselo podařit tak, jak očekáváte.

Laisser un commentaire