Tenké a křupavé slámové hranolky nemusí být jen snem. Objevte kulinářské tajemství této pochoutky


Určitě vás čas od času napadne, jak to vlastně v těch fast foodech dělají, že jsou ty jejich hranolky tak chutné a křupavé? My vám nyní prozradíme trik, díky kterému si takovou pochoutku jednoduše připravíte doma. Domácí hranolky totiž chutnají stokrát lépe než ty kupované.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu křupavých slámových hranolek?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 až 4 velké brambory (množství si však zvolte dle počtu strávníků)
  • studenou vodu dle potřeby
  • 1 lžičku octa
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • slunečnicový olej na smažení

Jak postupovat při přípravě domácích křupavých hranolek?

Nejprve si brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte je ostrým nožem na tenčí hranolky. Pak je namočte do studené vody a přilijte lžičku octa, tekutinu dobře promíchejte a nechte působit asi deset minut.

Následně roztok vylijte a brambory rozložte na savé papírové ručníky, nebo obyčejnou bavlněnou utěrku. Odsajte přebytečnou tekutinu, aby byl povrch hranolků suchý. V další fázi brambory přemístěte do uzavíratelné misky, přisypte kukuřičný škrob a dobře obsah protřepejte.

Smažení hranolek a servírování

Až budete mít hranolky obalené ve škrobu, rozpalte si na středním plamenu dostatečné množství slunečnicového oleje. Posléze brambory vložte do horkého tuku a smažte dozlatova ze všech stran.

Hranolky vyjměte, nechte okapat na savých papírových utěrkách a podávejte například s tatarkou, majonézou, nebo kečupem. Je to skutečně pochoutka. Tak křupavé kousky brambor jste ještě neměli!

Slámové hranolky můžete samozřejmě použít i jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, jako třeba hovězí steak, kuřecí plátek, nebo smažený tvrdý sýr. Osušené marinované hranolky obalené ve škrobu lze i zamrazit na další dny. Pak je jen osmažíte v oleji a je to.

Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire