Babiččin osvědčený recept na lahodnou broskvovou marmeládu


Jak se říká: v jednoduchosti je krása a v tomto případě i excelentní chuť. Následující babiččin recept je jeden z těch nejlepších na domácí broskvovou marmeládu. Z výsledku budete určitě unešení. Vytvořte si zásoby sladké ovocné pochoutky na zimu společně s námi. Je to velice snadné. Potřebujete jen trochu toho času a trpělivosti. A samozřejmě pořádnou kopu zralých broskví.

Potřebné suroviny na přípravu domácí broskvové marmelády

Připravte si pouze tyto dvě ingredience:

  • zralé broskve (množství dle svého uvážení)
  • 250 gramů cukru na 1 kilogram broskví

Jak postupovat při přípravě domácí broskvové marmelády?

Nejprve si očistěte broskve a nakrájejte je na poloviny nebo čtvrtky. Pak je umístěte do velkého hrnce, zasypte důkladně cukrem a nechte stát na teplém místě přes noc. Následující den sceďte šťávu (tu můžete použít jako sirup do vody) a hrnec s broskvemi dejte na plotnu.

Na mírném plamenu vařte broskve asi dvě až tři hodiny do úplného změknutí. Za tuto dobu se ovoce zcela rozpadne a změní se na pyré. V této fázi je domácí marmeláda v podstatě hotová.

Vrstvení marmelády do sklenic a její konzumace

Až se broskvová marmeláda uvaří, vezměte si k ruce sterilizované a suché sklenice s víky a nalijte do nich směs z broskví. Důkladně nádoby zavíčkujte a uchovávejte marmeládu na chladném a temném místě.

Pakliže se rozhodnete směs konzumovat, po otevření ji skladujte v lednici a nabírejte vždy jen čistou lžící (abyste zabránili vzniku plísní, jelikož domácí marmeláda neobsahuje konzervanty). V případě, že budete chtít zdravější verzi, je možné k broskvím vsypat místo klasického bílého cukru ten třtinový.

Tato broskvová marmeláda vás nadchne svou skvostnou chutí. Použít ji můžete například na lívance, palačinky, nebo do koláčů. Obdobně můžete připravit ovocnou domácí pomazánku například z meruněk. Ta se bude hodit i k bramborákům. Přejeme dobré chutnání!

Laisser un commentaire