Úchvatné čokoládové brownies, po jehož konzumaci rozhodně nepřiberete


Kdo by nemiloval čokoládové brownies. Tento skvostný dezert se jen rozplývá na jazyku a hodí se pro každou příležitost. Klidně jím můžete pohostit svou návštěvu. Stane se však i dokonalou snídaní, kterou ocení zejména děti. S námi připravíte lehčí a zdravější verzi této sladké dobroty.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu zdravého čokoládového brownies?

Přes zahájením práce si obstarejte:

  • ½ šálku avokádového pyré
  • ½ šálku vařených batátů
  • ½ šálku mandlového másla
  • ½ šálku drcené hořké čokolády
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • ¼ šálku kokosového mléka
  • 3 lžíce kakaového prášku

Jak postupovat při přípravě čokoládového brownies?

Nejprve si předehřejte troubu na cca 180 °C. Poté si k ruce vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Pokud jej nemáte, můžete pekáček vymazat kokosovým olejem.

V další fázi si ve větší míse pomocí metličky či mixéru propojte avokádové pyré, vařené šťouchané batáty, mandlové máslo, javorový sirup, kokosové mléko a kakaový prášek.

Jako poslední surovinu pak přilijte rozpuštěnou hořkou čokoládu a vytvořte homogenní těsto. To vlijte do připraveného plechu, rovnoměrně rozprostřete špachtlí a dejte péct do trouby zhruba na dvacet minut.

Servírování zdravého čokoládového brownies

Upečené brownies vyjměte z trouby, nechte vychladnout a poté podávejte pokrájené na menší porce. Skvělý bude dezert třeba s šálkem latté, nebo espressa. Děti zase ocení horké kakao nebo čaj. Přejeme vám dobrou chuť.

Jaké přínosy mají použité suroviny pro tělo?

Nyní se ještě pojďme podívat na příznivé účinky jednotlivých ingrediencí ve zdravém brownies. Jako první zde máme avokádo, které je výborným antioxidantem. Kromě jiného jím doplníte i vitamín E, některé karotenoidy a lutein.

Sladké brambory neboli batáty zase dodají organismu potřebnou denní dávku vitamínu C. Díky vláknině v nich obsažené budete mít i lepší trávení. A dále je tu úžasné kakao a čokoláda! Tyto ingredience vás přímo nabijí energií a štěstím. Konkrétně kakaový prášek podporuje díky látce zvané anandamid zvýšení serotoninu.

A jaký má efekt kokosové mléko? Jeho přidanou hodnotou je obsah vlákniny, který doslova nastartuje metabolismus. Mandlové máslo pak dodá potřebné množství hořčíku, stejně tak jako javorový sirup, který se tváří jako skutečně prospěšné sladidlo oproti rafinovanému cukru.

Laisser un commentaire