Lahodná chuťovka i oběd pro masožravce. Upečte si vepřové kotletky se sýrem a okurkami


Přemýšlíte, jak udělat radost svým přátelům, kteří se k vám chystají na návštěvu? Masová chuťovka se sýrem a okurkami je určitě potěší. A zbylé porce můžete klidně použít další den k rodinnému obědu. Všichni strávníci se budou oblizovat. Příprava jídla je velice jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu masové chuťovky se sýrem a okurkami?

Obstarejte si tyto ingredience:

  • 600 gramů vepřového masa (kotletky nebo krkovice)
  • 1 ks cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 80 gramů tvrdého sýra ke strouhání
  • sůl a mletý pepř dle chuti

Jak postupovat při přípravě masové chuťovky?

Nejprve si očistěte zvolené maso a nakrájejte jej na plátky. Ty by neměly být příliš tenké, aby si vepřové zachovalo svou šťavnatost.

Poté si oloupejte cibuli a pokrájejte ji na tenčí kolečka. Kyselé okurky pak nařezejte na plátky stejně široké. V další fázi si v misce promíchejte majonézu s dijonskou hořčicí.

Kompletace pokrmu a fáze pečení

Nyní si do masových plátků udělejte jemné zářezy. Poté vepřové osolte, opepřete z obou stran a na jeho povrch natřete hořčicovou omáčku s majonézou. Další vrstva bude cibulová a okurková.

Vše zasypejte strouhaným tvrdým sýrem a maso dejte péct na plechu vystlaném pečícím papírem do trouby.

Teplotu nastavte na 180 °C. Doba pečení je odhadována na zhruba 45 minut. Pozor však, abyste plátky nevysušily.

Servírování masové chuťovky

Upečené vepřové plátky podávejte s čerstvým pečivem. Můžete je rovněž nakrájet na proužky a udělat z nich jakési jednohubky. Hodit se bude k pokrmu i vařený brambor, nebo hranolky, pokud tedy jídlo pojmete jako oběd či večeři.

Skvělé budou k masu i studené omáčky typu kečup, tatarka. Obloha je ideální zeleninová (čerstvý salátek či nakládaná zeleninka). Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire