Upečte si nezvykle vypadající, avšak skvostné cukroví zvané „Husí tlapky“. Nikdo mu neodolá


Před svátky jistě přemýšlíte, co dobrého a sladkého pro svou rodinu připravit. Cukroví zkrátka k Vánocům patří. Osladit život si ale můžete prakticky kdykoliv, nejen koncem roku. Tyto skvostné sušenky s názvem „Husí tlapky“ si oblíbí celá vaše rodina. Jejich příprava je velice jednoduchá, a tak do ní můžete klidně zahrnout i děti.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu „Husích tlapek“?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si tyto suroviny:

  • 200 gramů změklého másla
  • 200 gramů smetanového sýra
  • 2 žloutky
  • 320 gramů hladké mouky
  • 200 gramů krupicového cukru

Z tohoto množství ingrediencí připravíte cca 65 ks sušenek.

Jak postupovat při přípravě sušenek „Husí tlapky“?

Do hluboké mísy si prosejte hladkou mouku a nastrouhejte do ní následně i studené máslo. Z obou surovin rukama vytvořte jakousi drobenku. Dále k směsi přidejte i smetanový sýr, vaječné žloutky a vypracujte hladké, měkké a nelepivé těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice chladit na hodinu. Pokud si chcete proces urychlit, můžete ho dát na půl hodiny do mrazáku.

Tvoření sušenek a jejich pečení

Až se těsto vychladí, vyndejte ho z lednice a vyválejte na tenčí plát. Z něj vykrajujte pomocí hrníčku kolečka o průměru cca 6 cm. Mohou však být i menší.

Jednotlivé plátky pak obalte v krupicovém cukru a několikrát přeložte, abyste získali tvar trojúhelníčku.

Takto připravené polotovary sušenek vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.

Servírování sušenek a jejich uskladnění

Až budou sušenky hotové, vyjměte je z trouby a nechte zcela vychladnout. Podávejte například s šálkem teplého kakaa, čaje, nebo s kávou.

Uskladnit je můžete ve skleněné či plastové nádobě s víkem. Zde vydrží asi týden čerstvé. Milovníci čokolády mohou přelít jednotlivé kousky polevou z hořkosladké čokolády.

Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire