Jemný a na jazyku se rozplývající kokosový dezert vás nadchne


Pokud máte v oblibě kokosové zákusky a tyčinky, rozhodně vás tento dezert osloví. Jeho přípravu zvládne i začátečník. Lahodit bude dokonce i oku. A jeho sněhobílá barva se dokonale hodí k zimním siestám s kávou, kakaem, nebo čajem. Vyjímat se bude rovněž na svátečním stole.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu kokosového dezertu?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si:

  • 180 až 200 gramů jemnější krupice
  • 180 až 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 a ½ šálku slunečnicového oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 sklenice vody
  • 3 lžíce džemu dle obliby
  • 2 až 3 lžíce kokosové moučky

Jak postupovat při přípravě kokosového dezertu?

Ve velké míse si smíchejte krupici s polohrubou moukou, přilijte slunečnicový olej, vodu, vsypte kypřící prášek, kokosovou moučku, vložte tři lžíce ovocného džemu a vypracujte pomocí metličky nebo mixéru polotekuté těsto. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem a na něj rozprostřete kokosovou směs.

Fáze pečení a servírování kokosového dezertu

Koláč pak dejte do trouby péct při cca 200 °C na půl hodiny. Po upečení ho vyjměte a nechte zcela vychladnout na sporáku. Před podáváním posypte dezert ještě zbylým kokosovými vločkami nebo moučkovým cukrem. K porci se bude hodit i čerstvé ovoce, jako třeba maliny, jahody, nebo borůvky.

Pokud netrpíte intolerancí laktózy, můžete samozřejmě doplnit zákusek o kopeček čerstvě vyšlehané smetany, nebo bude chutný tak zakysaná. Tento koláč je nejen lahodný, ale také poměrně levný. Vystačíte si prakticky s několika málo surovinami a vykouzlíte skutečná skvost. Přejeme vám dobrou chuť.

Tip na závěr

Milovníci čokolády a kakaa mohou přelít dezert třeba polevou z hořkosladké čokolády. Hodit se bude ale i ta mléčná nebo bílá, která splyne s odstínem kokosového koláče. Tak získá zákusek zase jinou chuť, která bude jak jinak než fantastická.

Laisser un commentaire